Una vintena de petits cellers i elaboradors s’agrupen per crear xarxa i fer-se sentir

17/10/2023 - 12:49h

El Vida Penedès ja té un primer calendari d’accions

El nou col.lectiu Vida Penedès s’ha presentat aquesta setmana al Celler Cisteller de Subirats iniciant un camí que té com objectiu fer realitat un “Penedès digne”. Agrupa 19 petits cellers i elaboradors que s’han unit per crear xarxa entre ells i, al mateix temps, donar visibilitat a les seves accions i propostes de territori.

Es tracta en tots els casos de vinyerons i elaboradors d’orígens molt diversos, des de cellers que comencen de zero fins a projectes personals que troben el seu espai dins de cellers consolidats. Jaume Colet, un dels portaveus del col.lectiu, especifica que per formar-ne part no és rellevant si s’està dins o no de la DO i que vol fer-se un espai “lluny de les grans lluites”.

Tal i com s’assenyala en el manifest fundacional, el col.lectiu vol “donar visibilitat a un Penedès viu, orgullós, que reivindica que hi ha una altra manera de sostenir el territori. Volem construir un paisatge on la pagesia tingui un paper protagonista, que sigui un espai de confort, lluitant per anar tots a la una defensant un patrimoni que és memòria, identitat i cultura”.

Vida Penedès ja té definides les primeres accions. El 21 de desembre es farà la presentació oberta del col.lectiu en un acte al Vinseum de Vilafranca. A la Wine Week de Barcelona de febrer de l’any que ve també hi haurà una ponència de presentació i un “showroom” posterior en un restaurant de Barcelona. Finalment, la primavera de 2024, abans d’arrencar el cicle vegatatiu de les vinyes, s’organitzaran unes jornades al Penedès de debat i reflexió al voltant de la realitat del sector, incloent tallers tècnics i una mostra de vins.

Vida Penedès el formen, per ara, Esteve i Gibert, Celler Cisteller, Mestratge, Vinya Lluny, La Fita, Celler Cairons, Vins L’Aplical, Celler Entrevinyes, Anna Serra, Casajou i Diumenge, Anima Mundi, Bodega Clandestina, Vinyes de Palou, Mulet Viticultors, Eravi, Gran Morral del Molí, Enlaire Vins i L’Enclòs de Peralba. El col.lectiu està completament obert a noves adhesions.

També et pot interessar

Comentaris