Vilafranca acollirà la Nit de les Religions dissabte 28 d’octubre

16/10/2023 - 10:00h

S’emmarca en la commemoració del 75è aniversari de la declaració universal dels Drets Humans, essent la llibertat de pensament, consciència i religió un d’aquests drets

Fa poc es va presentar la Nit de les Religions, una activitat organitzada pel Grup de Diàleg Interreligiós i Interconviccional (GDI) de Vilafranca amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca que tindrà lloc el proper dissabte 28 d’octubre per fomentar el coneixement mutu entre les diverses confessions religioses que conviuen a Vilafranca.

Des de l’any 2017 l’Ajuntament de Vilafranca dona suport al GDI de Vilafranca que coordina AUDIR (Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós), una entitat pluriconfessional que aglutina i mobilitza persones de distintes tradicions religioses que treballen en connexió amb les principals organitzacions internacionals de diàleg interreligiós per afavorir el coneixement, el diàleg interreligiós i la cooperació entre les diferents  confessions religioses presents a Catalunya, des de la perspectiva de la cultura del diàleg i de la pau.

La presentació de la Nit de les Religions va anar a càrrec de la regidora de d’Igualtat, Solidaritat i Cooperació, Montse Arroyo, i dels representants d’AUDIR, Arnau Oliveres i Francesc Torredeflot.

La regidora explicava que, seguint amb el Pla Director de Cooperació i Drets Humans de Vilafranca (2021-2025), l’Ajuntament vol fomentar i sensibilitzar la ciutadania sobre la igualtat, la cooperació i la solidaritat. “Per això ens vam posar en contacte amb AUDIR per col·laborar amb aquesta entitat per tal de donar a conèixer la diversitat religiosa de Vilafranca, amb l’esperança que el coneixement del que desconeixem ens farà més comprensius i empàtics, i per tant, més oberts per assolir una societat més justa i lliure”, afirmava Arroyo.

La Nit de les Religions tindrà lloc dissabte 28 d’octubre emmarcada en la commemoració del 75è aniversari de la declaració universal dels Drets Humans, essent la llibertat de pensament, consciència i religió un d’aquests drets.

Per part d’AUDIR, els seus representants comentaven que la diversitat d’expressions de les creences i les conviccions de la ciutat protagonitza la Nit de les Religions, “que serà també un espai de diàleg i d’intercanvi entre una ciutadania rica i diversa que comparteix la voluntat de viure fraternalment”.

La Nit de les Religions començarà amb un acte inaugural a les 12h a l’auditori de VINSEUM amb una ponència de Lola López, antropòloga, i la presència de les autoritats i representants de les diverses confessions.

Durant la tarda hi haurà diverses xerrades i exposicions audiovisuals en els diferents centres de culte de la Vila.

Hi participen la Comunitat Bahá’í, la Comunitat Budista de l’Interésser, l’Església Evangèlica Baptista, l’Església de Jesucrist dels Sants dels Darrers Dies, la Mesquita de Vilafranca del Penedès, les Parròquies de Vilafranca i Sukyo Mahikari.

També et pot interessar

Comentaris