Els Mossos d’Esquadra animen a donar sang avui a la comissaria de Vilafranca en la segona edició de la campanya “Marató Vermella”

10/10/2023 - 10:21h

Avui dimarts hi haurà un bus estacionat davant de la comissaria de Vilafranca del Penedès, al carrer Subirats 5-7, d’11 a 15 i de 17 a 20 hores, on la ciutadania podrà donar sang

Els Mossos d’Esquadra, mitjançant el Club Esportiu dels Mossos d’Esquadra (CEME) i el Banc de Sang i Teixits de Catalunya, amb la col·laboració de la cadena hotelera SM Hotels, organitza un any més la campanya de donació de sang “Marató Vermella”. Durant  42  dies, des de l’1 d’octubre i fins el 23 de novembre, la “Marató Vermella” recorrerà amb els equips del Banc de Sang i Teixits diversos edificis policials i espais del país per atendre les donacions del personal. La campanya està oberta a tothom que vulgui donar sang.

Avui dimarts hi haurà un bus estacionat davant de la comissaria de Vilafranca del Penedès, al carrer Subirats 5-7, d’11 a 15 i de 17 a 20 hores, on la ciutadania podrà donar sang.

La campanya és una iniciativa del Club Esportiu dels Mossos d’Esquadra que gestiona i coordina les activitats esportives relacionades amb els membres del cos així com les activitats socials i solidàries.

Primera edició exitosa

La iniciativa solidària organitzada l’any passat pel Club Esportiu dels Mossos d’Esquadra (CEME), conjuntament amb el Banc de Sang i Teixits, va aconseguir 3.010 donacions de sang durant els 42 dies que va durar la campanya.

En aquesta primera edició s’hi van implicar 33 comissaries d’arreu del territori.

La donació de sang sempre és necessària

La sang no es pot fabricar i només es pot obtenir gràcies a les donacions. La donació voluntària i altruista és l’única via per obtenir la sang necessària per atendre els malalts. De cada  bossa de sang es poden salvar tres vides.

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut sempre que:

-Tingui entre 18 i 70 anys

-Pesi 50 quilos o més

-En cas de ser dona, que no estigui embarassada

Campanyes per tot el territori

Els llocs habilitats per poder donar sang en el marc de la “Marató vermella” es poden consultar al web:  www.donarsang.gencat.cat  i a les xarxes socials del CEME (Twitter: @ClubCeme / Instagram: @club_esportiu_mossos) i dels Mossos d’Esquadra (Twitter: @mossos / Instagram: @mossos).

Per evitar aglomeracions és recomanable demanar hora al web ja disponible del Banc de Sang: www.donarsang.gencat.cat.

També et pot interessar

Comentaris