La Fundació Pinnae potencia projectes que impulsen el territori

21/09/2023 - 18:26h

Aquest dimarts es van lliurar els diplomes a 23 projectes que havia seleccionat dins de la cinquena convocatòria de projectes amb una dotació de 350.000 euros

La Fundació Pinnae va lliurar aquest dimarts la línia d’Ajuts als Projectes d’Impuls pel Territori 2023, amb una dotació econòmica conjunta de 350.000 euros per als 23 projectes seleccionats. Una important línia de suport a projectes i activitats destinats a les persones de la Vegueria Penedès i que dona resposta als reptes de la societat, alineats amb l’Agenda 2030 de les Nacions Unides, referent als Objectius pel Desenvolupament Sostenible.

L’acte es va celebrar a l’auditori del Fòrum Berger Balaguer i hi van ser presents els representants de les entitats seleccionades de la convocatòria, que van signar un acord de coŀlaboració amb la Fundació Pinnae i se’ls va lliurar el diploma de reconeixement que atorga la línia d’ajuts. A l’acte també hi va assistir Lluïsa Nicolau, directora de Serveis Territorials de Drets Socials.

Destinataris

La convocatòria 2023 anava adreçada a totes aquelles entitats, incloses les entitats privades no lucratives, que es dediquen a l’àmbit cultural, artístic, mediambiental i/o esportiu, a més a més de les entitats d’àmbit social. La Convocatòria 2023 es va dividir en dues modalitats de presentació de projectes segons els seu àmbit:

Modalitat A: Iniciatives socials i màxim 25.000 € per projecte.

Modalitat B: Iniciatives culturals, mediambientals i/o esportives que tinguin un punt de vista social i inclusiu) i amb un màxim de 10.000 € per projecte.

El procés de selecció dels projectes va comptar amb l’assessorament i valoració de la Fundació Pere Tarrés, seguint els criteris i requisits establerts a les bases. La decisió dels projectes seleccionats es va prendre el passat 12 de juliol en la sessió del Patronat de la Fundació Pinnae mantinguda a Vilafranca del Penedès que, actuant com a jurat, va atorgar els ajuts soŀlicitats als projectes de les següents entitats, distribuïdes per comarques.

De l’Alt Penedès: Fundació Internacional Miquel Valls contra l’Esclerosi Lateral Amiotròfica pel projecte ‘Atenció domiciliària multidisciplinària a les persones afectades d’ELA i les seves famílies’; Fundació L’Espiga per ‘Belluga’t sense por’; Casal Societat La Principal per ‘Ponts de Futur’; Fundació Mas Albornà per ‘Més Pròxim. Nou Centre Oupacional a Sant Sadurní d’Anoia, adequació i equipament del nou espai’; Associació Llambrusca Alzheimer Penedès per ‘En el moviment hi ha vida’; Centre Excursionista del Penedès per ‘Sostenibilitat, educació i esport en el medi ambient com a projecció del territori – Penedès Verd’; Associació Juvenil La Llar de la Recerca per ‘Recerca juvenil 3.0’; Associació Forest Horses per ‘Impulsant biodiversitat als boscos del Penedès’.

Del Garraf: Associació Autisme amb futur per ‘Què fem?’; ATRA Associació per ‘Xarxa Joves Garraf’; AFA Llebetx per ‘Millora dels recursos en el marc de l’escola inclusiva’; AFA L’Arjau per ‘Construïm el Barri de Mar junts’; Associació Superando per ‘Onades per tothom’; Gogistes Penedesencs per ‘7a Carpeta de Goigs Antics del Penedès’; Fundación Eusebio Sacristán per ‘Escuela de deporte inclusivo en Cataluña’.
De l’Anoia: Associació DCA (Dany Cerebral Adquirit) per ‘Viure amb DCA’; Associació Copons inLoft per ‘Laboratori de les pors’.

Del Baix Penedès: Fundació Privada Santa Teresa del Vendrell per ‘Atenció Integral a Joves (AiJ)’; Associació Avancem Junts per ‘Junts i Actius’.

De les tres comarques: Asociación Española Contra el Cáncer per ‘Atenció social a famílies vulnerables afectades de càncer’; Associació per la Recuperació dels Boscos Autòctons del Sistema Litoral Català 2017 per ‘Projecte de custòdia i restauració ambiental del corredor del Foix’; GEPEC-Ecologistes de Catalunya per ‘Rastres de vida: Projecte de cerca i protecció de nius tortuga careta a la Vegueria Penedès’, i Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós (AUDIR) per ‘Religions i conviccions en diàleg per una societat inclusiva al Penedès’.

Per part de la Fundació Pinnae, es va destacar l’extraordinària feina de les entitats socials que treballen constantment per les persones més desafavorides del territori, ja que tots els projectes van obtenir unes puntuacions molt bones seguint els criteris d’avaluació de la convocatòria.

També et pot interessar

Comentaris