Les cooperatives del grup Castell d’Or inicien una verema “difícil marcada per la sequera”

Una de les instal·lacions de Castell d’Or (Foto: Coop.Castell d’Or)
25/08/2023 - 17:30h

Destaquen el sobreesforç que implica per als agricultors afrontar les conseqüències d’unes condicions climàtiques extremes

La major part de les 16 cooperatives que formen part del grup Castell d’Or han iniciat o iniciaran de manera imminent una de les etapes més importants de l’any: la verema, fase de recollida del fruit que culmina tot el cicle de creixement i dedicació a la planta.

Segons es reconeix des de Castell d’Or, aquesta verema es presenta en un context complex donada la sequera extrema que ha afectat a tot el sector agrícola de Catalunya.

Malgrat encara és aviat per confirmar dades, Castell d’Or també preveu una caiguda en la producció d’entre el 40% i el 50%, afectant especialment aquelles cooperatives ubicades a la zona del Penedès però també amb afectacions importants a l’Alt Camp o la Conca de Barberà.

La situació climàtica d’estrès hídric ha afectat a algunes àrees de producció de manera dràstica i ha suposat l’eliminació d’una  part de la collita per salvar la resta o per facilitar que el cep sobrevisqui. Aquestes mesures in extremis poden comprometre també una part de la producció de l’any que ve donat que la planta necessita estar en un estat òptim per poder afrontar un nou cicle amb normalitat.

En aquest context sense precedents, el CEO de Castell d’Or, Jordi Amell, ha volgut donar visibilitat “al sacrifici que implica pels agricultors afrontar aquesta crisi després de tot un any de dedicació i el seu esperit d’encarar les dificultats”, i ha destacat “la necessitat de posar en valor el sobreesforç que realitzen els agricultors i agricultores davant aquestes dificultats en la cadena d’elaboració del cava” tant des de l’àmbit privat com el públic.

Castell d’Or és un grup format per un total de 16 cooperatives que en diferent grau hauran de lluitar per poder sobreposar-se a aquesta situació.

Tot i així, Castell d’Or espera disposar del raïm amb els estàndards necessaris, nivell de grau alcohòlic, maduresa fenòlica i acidesa adequada. També consideren que “veritablement estem davant d’un repte per part de cooperatives i del sector, però també de l’equip tècnic per poder tirar endavant la producció dels vins i caves amb la mateixa qualitat i caràcter”, expliquen des del grup.

També et pot interessar

Comentaris