L’Ajuntament de Cunit afronta un pla de xoc per buidar els carrers d’abocaments de residus

Un punt de contenidors a la via pública de Cunit plens de brossa i, un cop netejada la zona, sense deixalles. (Fotos: Ajuntament de Cunit)
18/08/2023 - 16:00h

A les últimes setmanes han aparegut més de 500 tones de deixalles per la via pública del municipi

L’Ajuntament de Cunit ha realitzat un pla de coc per netejar les més de 500 tones de deixalles que han aparegut a la via pública en les darreres setmanes. Segons el consistori, el pla de neteja especial s’ha realitzat durant el pont del 15 d’agost amb “un reforç especial del servei de recollida, de neteja viària i també amb un dispositiu especial de la Policia Verda que ha multiplicar els efectius de paisà durant tot els dies del pont”.

Val a dir que el grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) havia criticat la manca de previsió municipal per incentivar la neteja viària i recollida d’escombraries en èpoques de major afluència de població com és l’estiu.

L’ajuntament cunitenc ha mostrat la seva preocupació per tots els abocaments de deixalles directament a la via pública. En paraules de l’alcaldessa, Dolors Carreras, l'”incivisme té un cost molt elevat per a tots i totes”.

El total de residus recollits fins al 17 d’agost ascendeix a 512 tones; concretament, 106 tones corresponen al desbordament fora dels contenidors. Destaca de totes les dades la gran quantitat de matalassos recollits del carrer: més de 300.

Aquestes dades estimen una població al municipi de 45.500 persones durant la primera quinzena d’agost.

El consistori de Cunit també apunta que està a l’espera de finalitzar l’adquisició dels nous camions de recollida de la brossa i també dels nous contenidors. En aquests dies, a més, dos dels camions que encara estan en servei s’han avariat.

Des de l’Ajuntament de Cunit es recorda, d’altra banda, que existeix un servei gratuït de recollida domiciliària de voluminosos, poda i trastos vells que es demana trucant al 977 67 49 79 o a través de l’APP Línea Verda, i que existeixen dues deixalleries on anar a portar tot tipus de residus, a més, amb 12 viatges el rebut de la brossa l’ajuntament el bonifica en un 50%.

16.000 euros en sancions

Arran de la “preocupant situació d’abocaments a la via pública de tot tipus de residus”, la Unitat de Policia Verda de Cunit ha multiplicat els efectius de paisà i en total es van aixecar 24 actes amb sancions que com a mínim ascendeixen a 16.000 euros.

També et pot interessar

Comentaris