El gran Ricky

11/08/2023 - 09:35h

Maite Colomer

Mai no arribarem a saber els motius que han provocat els problemes psicològics de Ricky Rubio: lesions, mort de la mare, pressió…

Tampoc no sabrem mai els motius de Simone Biles per abandonar la competició en els jocs olímpics de 2020 per tenir cura dels seus problemes psicològics.

El que em reconforta és el fet que persones mundialment conegudes i idolatrades, en aquest cas per pertànyer a l’elit de l’esport, facin públic que pateixen problemes psicològics.

Són moltes les persones que tenim a prop nostre patint problemes psicològics sense el coratge per fer-los públics, per por de l’opinió del que els envolten.

Les reticències a donar a conèixer que es pateixen problemes psicològics són molt elevades.

Gent que no vol comunicar els seus problemes psicològics a la feina per por de la percepció que tindran d’ells els seus superiors i companys o per por de com això pot afectar promocions posteriors.

Sembla molt més fàcil comunicar a amics que has de passar per un quiròfan o que pateixes qualsevol malaltia física, que no pas que pateixes un problema psicològic.

Encara hi ha una certa creença que els problemes psicològics els pot superar un mateix sense ajuda externa, o potser que són propis de personalitats febles…. Res més lluny de la realitat: tots som candidats a patir problemes psicològics en algun moment de la nostra vida, i els orígens són tan diversos que sovint costen de discernir.

És per això que, quan persones les quals la majoria admirem per les fites que han aconseguit manifesten els seus problemes psicològics, ens fan un gran favor a tots plegats. Potser, de mica en mica, aconseguirem poder parlar dels propis problemes psicològics sense tabús.

Moltes gràcies, Ricky

També et pot interessar

Comentaris