Unió de Pagesos adverteix que “cal posar-se les piles” per frenar el projecte de la MAT

Les comarques del Penedès rebutgen el projecte d’instal·lació de desenes de torres elèctriques de molt alta tensió.
08/08/2023 - 18:40h

Assenyala que els grans interessos econòmics estan fent bé la seva feina

La reactivació del projecte de construcció de la línia de Molt Alta Tensió (MAT) Terol-Begues, que la setmana passada va aprovar el Ministerio de Transición Ecológica ha tornat a posar en alerta el món de la viticultura penedesenca.

Pagesos i productors, que ja s’han posicionat de manera recorrent contra el projecte, han manifestat en els darrers dies la seva preocupació per la decisió adoptada pel govern estatal, que torna a accelerar una actuació que semblava aturada.

Josep Marrugat, responsable nacional de la Vinya i el Vi d’Unió de Pagesos, explicava que “és evident que s’està lluitant contra grans interessos econòmics, que estan fent bé la seva feina de pressió. La partida no està perduda, però ens hem de posar les piles amb celeritat i començar a treballar conjuntament des del territori, perquè si no és així, farem tard”.

Marrugat reconeixia que “l’aprovació del projecte per part de l’Estat sembla un pas endavant molt important per fer realitat la MAT. Es cert que la Generalitat té capacitat per aturar-ho, però cada vegada serà més difícil mantenir un dic de contenció davant aquests interessos econòmics tan potents”. El conseller d’Acció Climàtica de la Generalitat, David Mascort, va assenyalar que el govern manté la seva ferma oposició ferma al projecte i va acusar el govern central de “deslleial”

L’època de l’any que s’ha aprofitat per reactivar la MAT també està dificultant la posada en comú d’estratègies compartides. “No hem pogut concretar res encara. Es un molt mal moment. A nivell de la pagesia, a més, ens agafa en plena verema i havent de superar els problemes de sequera i de preus”, especifica Marrugat.

També et pot interessar

Comentaris