L’alcalde de Vilanova, Juan Luis Ruiz, és el nou president de la Mancomunitat Penedès-Garraf

08/08/2023 - 12:00h

L’acord entre PSC i Junts/Impulsem s’ha traduït en 21 vots a favor que representen una majoria absoluta a l’ens supramunicipal

L’alcalde de Vilanova i la Geltrú, Juan Luis Ruiz, ha estat escollit aquest dilluns nou president de la Mancomunitat Penedès-Garraf, en substitució de l’actual alcalde de Torrelles de Foix, Sergi Vallès, i encapçalarà l’ens supramunicipal en els propers quatre anys.

S’ha votat a favor per majoria absoluta, amb el suport de 21 municipis i amb l’abstenció de 9, fruit de l’acord de govern entre PSC i Junts/Impulsem. Amb el seu nomenament, retorna la presidència a la comarca del Garraf i està previst que aviat tanqui l’acord entre ambdues formacions i es formi el nou govern.

L’assemblea de constitució, realitzada al saló de plens de l’Ajuntament de Vilanova, ha comptat amb l’assistència d’una trentena d’alcaldes i alcaldesses dels municipis que integren la Mancomunitat i que han assumit el càrrec com membres de la institució.

En la intervenció de presa de possessió, Ruiz ha agraït la tasca de l’anterior president i ha assegurat: “Assumeixo aquesta responsabilitat amb humilitat i compromís, amb l’objectiu de millorar la vida de les persones i el medi ambient on hi habitem, en unes terres que tant estimem i volem veure prosperar. La Mancomunitat és una eina essencial que uneix les nostres comarques en un propòsit comú“.

«La nostra missió és clara: millorar la qualitat de vida dels nostres ciutadans i ciutadanes, protegir el nostre entorn natural i afavorir un creixement sostenible i equitatiu en tots els racons del territori».

L’acte també ha servit per acomiadar com a president l’alcalde de Torrelles de Foix, Sergi Vallès, qui ha ostentat la responsabilitat en els darrers 4 anys i que ha expressat que «s’inicia una nova etapa en la que crec que és la millor institució de Catalunya a nivell de vegueries. És un ens que realment dona serveis als nostres ciutadans, en la qual els alcaldes i alcaldesses prenen decisions que arriben al territori. Encoratjo i trasllado tota la força i confiança a les persones que prenen al relleu i es posen al capdavant de la Mancomunitat en els propers quatre anys».

També et pot interessar

Comentaris