Els Mossos detenen un home per quatre robatoris amb violència i intimidació al Vendrell i Santa Oliva

07/08/2023 - 18:30h

El detingut seleccionava menors d’edat pels robatoris

Agents de la Unitat d’Investigació de la Comissaria de Mossos d’Esquadra del Vendrell van detenir ahir diumenge a Albinyana (Baix Penedès) un home de 38 anys per quatre delictes de robatori amb violència, un delicte de robatori amb força a domicili i un delicte de detenció il·legal.

Els fets van succeir entre el 8 de juliol i el 5 d’agost a les localitats de Santa Oliva i el Vendrell on un únic autor va cometre un seguit de robatoris amb violència i intimidació de dos telèfons mòbils i dos patinets elèctrics.

El modus operandi del lladre consistia en seleccionar víctimes menors d’edat i un cop les feia creure que tenia una urgència i que no disposava de telèfon mòbil, els demanava que li deixessin fer una trucada amb els seus telèfons. Davant la negativa i desconfiança de les víctimes l’autor no dubtava en exercir intimidació i amenaces físiques si no li deixaven fer la trucada. Un cop la víctima accedia, l’autor aprofitava l’ocasió per sostreure el mòbil o el patinet elèctric i marxar del lloc.

Els investigadors van poder comprovar que a mesura que tenia èxit en els seus robatoris el detingut anava incrementant el seu nivell de violència, fins al punt que en un dels robatoris va retenir a la víctima més de quaranta-cinc minuts i la va obligar a passar per diferents comerços per intentar retirar diners de la targeta de crèdit del menor.

En aquest sentit, els menors es van mostrar en tots els casos especialment intimidats per la rellevant diferència d’edat que els separava de l’atracador, per la seva accentuada i innecessària agressivitat i perquè l’autor semblava actuar sota els efectes de les drogues o del síndrome d’abstinència.

El resultat de la investigació va permetre identificar al presumpte autor i va ser detingut el 6 d’agost a la tarda al carrer Turó de L’Home d’Albinyana. El detingut ha passat a disposició judicial aquest dilluns 7 d’agost davant el jutjat de Guàrdia del Vendrell en funcions de guàrdia.

També et pot interessar

Comentaris