La pacificació de la Carrerada entre Guardiola de Font-rubí i les Cabanyes

02/08/2023 - 10:30h

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès promou un projecte experimental, amb la col·laboració dels ajuntaments de les Cabanyes, Font-rubí i Vilobí del Penedès i el suport de la Diputació de Barcelona

Divendres passat el president del Consell Comarcal, Xavier Lluch, va presentar aquest projecte que vol recuperar el camí de la Carrerada per a l’ús preferent de bicicletes, patinets i vianants. L’objectiu d’aquesta actuació és pacificar el trànsit entre els diferents municipis limitant la velocitat a 40 km/h i promoure una mobilitat més sostenible. L’actuació ha consistit en el condicionament d’una via pavimentada i ciclable d’entre 4 i 4,5 metres d’amplada, que transcorre durant 6 km entre els nuclis de Guardiola de Font-rubí, Vilobí del Penedès i les Cabanyes.

Xavier Lluch va explicar que s’ha escollit aquest tram de la Carrerada perquè transcorre paral·lel a un tram de carretera comarcal (BV-2127), per la qual cosa els 300 vehicles a motor que utilitzen habitualment el camí de la Carrerada poden optar per circular a la velocitat habitual per la carretera. “És un tram experimental a Catalunya, però camins com aquests n’hi ha a molts països d’Europa. El camí pot anar canviant i adaptant-se segons les necessitats de les persones usuàries. Volem que els veïns l’utilitzin per anar a treballar o estudiar a Vilafranca, en bicicleta, patinet o caminant, i per sortir a passejar, i també volem atraure més cicloturistes a la comarca”.

El nou camí de la Carrerada està dissenyat amb un únic carril central per a tots dos sentits de circulació per on circulen els vehicles a motor, i dos vorals laterals (un en cada sentit) per a les bicicletes i els vianants.

Tenen prioritat les persones que utilitzen els vorals, i els vehicles a motor només els poden envair extremant les precaucions. Els vorals són amples (un metre i mig) perquè estan pensats per a persones usuàries poc experimentades i per garantir la visibilitat a les corbes.

Al llarg de tot el tram de camí, s’han senyalitzat els vorals amb línies blanques, s’han afegit trams de catifa vermella cada 150 metres i s’han actualitzat les senyalitzacions que ja hi havia. També s’han creat senyals a les entrades i els encreuaments de la via per indicar la prioritat de vianants i bicicletes.

També et pot interessar

Comentaris