Restringits els accessos als parcs del Garraf, Olèrdola i Foix per risc extrem d’incendi

24/07/2023 - 18:17h

La Generalitat ha activat el nivell 3 del Pla Alfa, que indica perill extrem de foc

Els accessos als parcs del Garraf, Olèrdola i Foix de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona han quedat restringits aquest dimarts, 25 de juliol, per l’activació del nivell 3 del Pla Alfa. La mesura ve establerta per la Generalitat de Catalunya davant la situació de risc extrem d’incendi forestal.

Mentre estigui activat el nivell 3 del Pla Alfa, quedaran tancades les zones d’aparcament i es regularan els accessos i pistes forestals d’aquests espais naturals per disminuir el risc que es produeixi un incendi i per protegir les persones.

Els municipis de l’Alt Penedès afectats per la restricció als tres parcs són Avinyonet del Penedès, Castellet i la Gornal, Olèrdola, Olesa de Bonesvalls i Santa Margarida i els Monjos.

El Pla Alfa és el procediment operatiu que té establert el Cos d’Agents Rurals per definir les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d’incendis forestals desplegats sobre el territori. El perill d’incendi s’estableix en una escala de 0 a 3 i l’activació de cadascun dels nivells comporta determinades actuacions preventives. El passat 18 de juliol, el nivell 3 del Pla Alfa es va activar a 57 municipis de Catalunya i va comportar la restricció d’accés a diferents espais naturals, entre ells als parcs del Garraf, Olèrdola i Foix.

També et pot interessar

Comentaris