5.760 minuts de festa major del Vendrell

Els grallers Tocats de Canya del Vendrell celebren aquest 2023 els 25 anys. (Foto: Ramon Costa/AFN Press)
21/07/2023 - 08:00h

L’edició del 3d8 en paper publica aquest divendres 16 pàgines dedicades a la festa que s’encetarà dimarts, Sant Jaume

Dimarts, jornada de sant Jaume, s’iniciarà una nova festa major del Vendrell, en honor a la patrona (santa Anna), festivitat que s’escau l’endemà, dimecres, i que aquest any arriba amb un lema festiu molt clar: ‘5.670 minuts de ball i foc’.

És la durada dels quatre dies intensos de festa major que han volgut destacar les Administradores de Santa Anna. El sextet de persones que organitzen la festa major del 2023 volen que aquesta sigui inclusiva i és per això, tal com expliquen en l’entrevista que es pot llegir en el monogràfic festamajorenc de l’edició del 3d8 en paper d’aquest divendres, que fins i tot van decidir canviar l’habitual nom d’Administradors de Santa Anna perquè es consideren més “persones administradores”.

Entre les propostes per fer de la festa major vendrellenca una proposta inclusiva hi ha, per exemple, l’acte previ del Nostrefoc, aquest dissabte. En comptes d’una plantada i una encesa estàtica serà una plantada silenciosa dels grups de foc del Vendrell. I, per exemple, les cercaviles disposaran de punts amb una sonoritat reduïda, també s’instaŀlarà una rampa i un escenari a la zona del Botafoc per a les persones amb cadira de rodes o amb dificultats de mobilitat i el pregó incorporarà una persona intèrpret del llenguatge de signes.

Monogràfic
Les pàgines especials dedicades a la festa major vendrellenca d’enguany inclouen una segona entrevista, a la regidora de Cultura Popular del Vendrell, Mariona Figueras; el nomenament dels Portants d’Honor de Santa Anna 2023, una informació sobre el pregó inaugural, reportatges històrics a càrrec de Pere Ferrando, Salvador Arroyo, Marc Casellas i Jordi Quintana; dades sobre novetats del folklore vendrellenc –el Ball dels Muntanyesos i la Mulassa Inestable–, o bé tota la informació necessària per no perdre’s les propostes musicals de quatre nits i, esclar, cap altre dels actes, que es poden llegir al programa que s’inclou en la penúltima pàgina del monogràfic.

També et pot interessar

Comentaris