Sant Sadurní consumeix massa aigua i podria patir sancions i restriccions per part de l’ACA

13/07/2023 - 18:00h

La mitjana per habitant i dia supera en 30 litres el màxim establert

L’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia ha fet una crida urgent als seus veïns i veïnes per a que prenguin consciència de la necessitat de reduïr el consum d’aigua, que s’ha disparat les últimes setmanes. Les últimes dades indiquen que la mitjana diària per habitant ha pujat fins els 260 litres, un 13% més del que marca com a topall màxim el pla d’excepcionalitat per sequera que va decretar la Generalitat a principis de març.

La reducció fins a um màxim de 230 litres pre habitant i dia és una de les mesures aprovades a més de 220 municipis del país, entre ells sant Sadurní d’Anoia, per garantir l’abastiment d’aigua. En cas que no es corregeixi aquest incompliment, la situació podria derivar en sancions per part de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i la imposició de restriccions.

Fins el mes de maig, les dades al municipi eren bones i el consum es manteni dins els límits establerts per la Generalitat. El juny, però, hi va haver un dràstic canvi de tendència i es va registrar un increment del 19% en relació a les dades de juny.

L’Ajuntament demana que els veïns i veïnes adoptin mesures per corregir la problemàtica. També recorda que en els últims mesos ha impulsat diverses accions correctores, en col.laboració amb l’empresa que gestiona la xarxa municipal, per tal de reforçar l’eficiència en la gestió de l’aigua de l’espai públic i els equipaments municipals i no es descarta en les properes setmanes prendre alguna mesura més restricttiva en alguna de les seves instal.lacions, com la zona esportiva.

També et pot interessar

Comentaris