Esquerra demana que s’instal·lin tendals als parcs infantils i zones de gimnàstica de la gent gran

12/07/2023 - 11:00h

Són mesures que proposen els republicans per combatre l’onada de calor que pateix el país aquests dies

Amb l’objectiu de protegir els infants de les onades de calor pròpies de l’estiu, el grup municipal Esquerra Republicana ha demanat la instal·lació de tendals i altres sistemes d’ombrejat als parcs infantils dels diferents barris de la vila. “Actualment hi ha pocs parcs a Vilafranca amb espais amb ombra on els infants i les famílies poden jugar-hi de forma segura i sense patir calor extrema, així com la gent gran en els espais de gimnàstica. Per aquest motiu i, davant la tendència que els estius seran cada cop més calorosos, considerem imprescindible que els parcs de Vilafranca comptin amb tendals i altres sistemes d’ombrejat o més arbrat”, explicava el portaveu Pere Sàbat que també insistia en que caldria crear ombres en alguns carrers de la vila com podria ser la Parellada, una idea que ja s’està practicant en ciutats europees d’altres països com Grècia o Itàlia.

També, en la mateixa línia de més espais per a famílies, infants i joves on gaudir de l’espai públic de forma segura sense patir calors extremes, han sol·licitat al govern l’obertura d’alguns patis escolars que disposen de grans zones d’ombrejat, com, l’escola Pau Boada, amb una pista de futbol i de bàsquet a l’ombra que podria contribuir a ampliar l’actual oferta d’espais a l’aire lliure per al joc i com a refugi climàtic alhora. “Portem ja molts mandats reclamant que es posi en marxa el projecte ‘Patis Oberts’ i que es potenciï l’ús dels patis escolars fora de l’horari lectiu. Creiem que pot ser una oportunitat engegar aquest projecte amb una prova pilot que podria dur-se a terme aquest estiu en algunes escoles i així es donaria una alternativa de lleure als infants i adolescents en un espai ombrejat, segur i de proximitat i serviria de base per ampliar el projecte en més espais de Vilafranca”.

En relació als refugis climàtics anunciats pel govern del PSC, des d’Esquerra Republicana es considera insuficients i que no estan pensats per a tota la població. “És evident que la gent gran és un dels col·lectius més sensibles a les onades de calor, però considerem que calia ser més ambiciós i crear més zones climàtiques pensats també per als col·lectius d’infants, famílies i joves”. També, en relació als horaris d’aquests cinc espais anunciats pel govern (Escorxador, Casals d’Avis del Poble Nou i de l’Espirall, Creu Roja i Biblioteca Torras i Bages), els horaris són molt reduïts i no hi ha una oferta per al cap de setmana. “És una proposta positiva, la que fa el govern, però molt de mínims pel que fa una ciutat amb 40.000 habitants”, ha conclòs Sàbat.

També et pot interessar

Comentaris