La biblioteca Terra Baixa organitza un taller per incentivar la lectura per vacances

06/07/2023 - 17:56h

Les sessions estan adreçades a infants de Tercer a Cinquè de Primària i les seves famílies

Dimarts, 11 de juliol, se celebraran dues sessions del taller “Guanyem un estiu lector: com incentivar la lectura en temps de vacances”. La primera serà a les 17.30 h, a la Sala Infantil de la Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell. I la segona serà el mateix dia però a les 19.15 h, a la Sala de Lectura de Coma-ruga.

Es tracta d’una iniciativa promoguda des del Programa LECXIT de la Fundació Bofill, que té com a objectiu principal el d’incentivar la lectura en temps de vacances. Està adreçada als infants de 3r, 4t i 5è curs de primària i les seves famílies, posant l’èmfasi en aquells que no disposen d’activitats d’estimulació de la lectura durant l’estiu. Totes dues sessions aniran a càrrec de Moi Aznar.

La iniciativa intenta donar resposta a situacions com la de l’important número d’infants que finalitzen la primària amb un baix nivell de comprensió lectora. Un problema que s’agreuja encara més durant els períodes llargs sense escola, com ara les vacances d’estiu. Aquesta situació s’accentua en el cas de perfils d’infants sense accés a activitats educatives i culturals durant aquesta època. En aquest sentit, gran part dels infants provinents de contextos vulnerables experimenten una pèrdua d’entre dos i tres mesos d’escolarització que es va acumulant any rere any.

Per aquesta raó, i amb l’objectiu d’actuar contra aquesta regressió, amb aquests tallers es proposa enriquir l’estiu amb activitats vinculades amb el món de la lectura per garantir un bon inici de curs al setembre.

L’aforament tant per a la sessió de la Biblioteca com de la Sala de Lectura de Coma-ruga és limitat, i per assistir-hi cal fer inscripció prèvia a través del formulari que es pot trobar a la secció corresponent de la pàgina web de la Biblioteca (https://bibliotecaelvendrell.cat/formulari-inscripcions-activitats/).

També et pot interessar

Comentaris