L’Estat confirma la subvenció per a la compra de la caserna de la Guàrdia Civil de Vilafranca

L’Ajuntament rebrà 320.000€ per a l’adquisició d’unes instal·lacions on el govern municipal hi vol ubicar la comissaria de la Policia Local

L’Ajuntament de Vilafranca ha rebut la confirmació d’una subvenció del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per un import de 320.000 euros per a l’adquisició de l’antiga caserna de la Guardia Civil.

Aquesta subvenció nominativa deriva d’una esmena introduïda pel grup parlamentari d’ERC al Congrés en la negociació dels Pressupostos Generals de l’Estat per als 2023 i ha de ser destinada necessàriament a la compra de l’antiga caserna de la Guardia Civil. Així doncs, quan l’Ajuntament rebi aquesta quantitat l’haurà de destinar exclusivament a la compra de la caserna al Ministeri de l’Interior.

L’alcalde de Vilafranca, Francisco Romero, es mostra satisfet perquè al final de tot el procés, un cop finalitzats els tràmits de rebuda de la subvenció del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i de pagament al Ministeri de l’Interior, “Vilafranca rebrà uns terrenys qualificats com equipament públic en una zona ben comunicada i estratègica, al costat d’un altre equipament municipal, com és el magatzem de la Unitat de Serveis”.

Durant la campanya electoral, el PSC ja va explicar les seves intencions pel que fa a la caserna. Amb l’objectiu de reforçar la seguretat ciutadana, la intenció és construir una nova comissaria i instal·lar-la a les antigues dependències de la Guàrdia Civil.

Des d’ERC Vilafranca la notícia ha estat molt ben rebuda després de “la feina durant molt de temps que hem fet des de Vilafranca i el grup d’ERC a Madrid per aconseguir-ho”, segons el portaveu, Pere Sàbat. El líder republicà destaca que “era una reivindicació històrica de la ciutat i ho hem fet possible. Ara tocarà concretar què hi fem perquè Vilafranca hi guanyi”. Sobre les intencions de l’equip de govern, Sàbat recorda que el govern està en minoria i caldrà buscar pactes per tirar endavant qualsevol iniciativa que hi hagi en aquest sentit.

De la seva banda, Junts creu que l’anunci és una molt bona notícia, segons Aureli Ruiz, que diu que “finalment es confirma que no hi ha cap condicionant, tal i com s’havia insinuat, que s’havia de destinar l’espai a la construcció d’habitatge, que legalment no és possible segons el nostre pla urbanístic. Això ens permetrà disposar de l’espai per a d’altres usos”. Sobre la possible instal·lació de la nova comissaria, Ruiz creu, tal com ja va dir en campanya, que la ubicació ha d’estar consensuada amb els cossos policials. La caserna, segons Junts, podria ser una possible ubicació però també dependrà del pressupost que s’hi vulgui destinar: “Volem un equipament coherent amb el que necessitem, amb un pressupost moderat”.

L’edifici, des de fa molts anys en desús, es troba situat al carrer Lavern, actualment al polígon industrial de Llevant.  L’espai que ocupa l’antiga caserna té una superfície de 2.000 m2 i la part edificada caldria enderrocar-la per disposar d’un edifici de nova construcció. Segons va explicar Francisco Romero, abans d’arribar a l’alcaldia i com a regidor d’Urbanisme, a la mateixa zona, a tocar de la passera que uneix aquesta àrea amb l’altre costat de la via del tren, hi ha unes parcel·les expropiades a Adif que podrien complementar el nou recinte policial.

També et pot interessar

Comentaris