Rècord de cellers inscrits a la 14a Nit dels Xareŀlos

02/06/2023 - 18:09h

Amb l’entrada de La Nit dels Xareŀlos, que tindrà lloc el 17 de juny a Vilafranca, es podran tastar més de 40 vins

El xareŀlo és un dels grans estendards de la regió vinícola del Penedès. A còpia de promocionar-la, aquesta varietat de raïm autòctona s’ha convertit en un referent per als consumidors que busquen vins de qualitat al territori, i també per als cellers, que l’estan explotant per la seva versatilitat a l’hora d’elaborar.

Ara, el xareŀlo ja és un gran conegut pel públic, però fa quinze anys una de les primeres que es va arremangar per donar-lo a conèixer va ser Olga Guasch, del restaurant vilafranquí El Gat Blau. Amb el patrocini de la DO Penedès, el 2008 va crear La Nit dels Xareŀlos, una iniciativa que el 17 de juny arriba a la 14a edició en un estat de forma pletòric.

Tal com va explicar Guasch dimarts en la presentació de la iniciativa, enguany La Nit dels Xareŀlos aplegarà més cellers que mai al claustre de Sant Francesc de Vilafranca. En total 21 empreses han confirmat que seran presents a la iniciativa. Els més de quaranta vins que s’hi exposaran es maridaran amb les propostes gastronòmiques que El Gat Blau ha elaborat especialment per a aquesta jornada, i també amb la música del grup Apocadixie.

Tal com va explicar Olga Guasch durant la presentació, La Nit dels Xareŀlos compta amb un públic molt fidel i molts nous visitants cada any. La presència dels responsables dels cellers en l’acte és un dels trets distintius d’aquesta activitat, que permet als que hi assisteixen conèixer de primera mà els vins que s’hi mostren. “Aquí la gent no ve a omplir-se de vi, sinó que ve a saber què està bevent”, va reconèixer Guasch.

Per altra banda, Francesc Olivella, director de la DO Penedès, va agrair la participació de tots els cellers remarcant que l’elevada presència “demostra l’èxit d’aquest acte”.

Les entrades es poden adquirir de manera anticipada al restaurant El Gat Blau o al telèfon 610.243.747. El preu és de 20 € i inclou el tast de tots els vins, una copa i tres degustacions gastronòmiques. Es podran adquirir tiquets de repetició per 5 euros el mateix dia de l’activitat. El dia de l’acte també es podran adquirir entrades, sempre que encara en quedin de disponibles.

També et pot interessar

Comentaris