Els ‘Vins rebels’ es tornen a manifestar a Vilafranca

PIlar Badell, Ton Rimbau (al centre) i Joan Manel Monfort.
22/05/2023 - 18:59h

La fira organitzada per l’elaborador Ton Rimbau se celebrarà el 3 i el 4 de juny a la rambla de la Generalitat

Els vins de mínima intervenció estan de moda. L’aposta per una alimentació cada vegada més natural ha catapultat els darrers anys aquest tipus de productes, que guanyen adeptes amb cada dia que passa. Posar en valor el gran ventall de referències que s’elaboren Catalunya d’aquest tipus de vins és l’objectiu que s’ha marcat l’elaborador penedesenc Ton Rimbau amb l’organització de la fira-mercat ‘Vins Rebels’. La mostra es tornarà a celebrar a Vilafranca del Penedès els pròxims 3 i 4 de juny amb rècord de participants.

Tal com ha explicat Rimbau en roda de premsa aquest dilluns, la quarta edició de la fira tindrà 47 expositors vinguts d’arreu de Catalunya. “Estem intentant tancar un acord amb un viver de cellers que permetria comptar amb una desena més de participants”, ha apuntat l’elaborador. La mostra inclourà marques ja consolidades i altres d’emergents que produeixen vins naturals, ecològics i biodinàmics. Està previst que una quarantena de periodistes especialitzats assisteixin a la trobada.

Una de les novetats més destacades de la mostra d’enguany és el canvi d’ubicació. ‘Vins rebels’ es traslladarà a la rambla de la Generalitat de Vilafranca per unir sinèrgies amb els comerciants de la zona. “Aquesta rambla està desaprofitada i totes les activitats que es fan aquí són un èxit” ha assegurat Pilar Badell, presidenta de l’Associació de Comerciants de la Girada.

Entrades a la venda

Les entrades per la fira es poden comprar a través del web codetickets a un preu de 20 euros fins el dia de la mostra. A taquilla, els tiquets costaran 22 euros. L’entrada permet accedir a la fira els dos dies en què se celebra i dona dret a tastar les més de 250 referències que s’hi presentaran. A més, amb l’entrada, es farà un descompte de 5 euros a tots els visitants per comprar vi.

L’horari de la fira serà de les 5 de la tarda a dos quarts de 10 de la nit, i també inclourà l’oferta gastronòmica de dues food trucks.

El dissabte 4 de juny, en el marc de la mostra, es lliurarà al guanyador del concurs literari ‘Vi és cultura’ l’original premi que s’endú la millor obra escollida pel jurat: el seu pes en vi. L’escriptor Miquel Florido també ha coordinat el certamen en aquesta edició.

 “L’elevada participació d’enguany demostra la vitalitat i el dinamisme de la mostra”, ha apuntat Joan Manel Montfort, regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilafranca. El consistori ha donat suport a la iniciativa des de la primera edició.

També et pot interessar

Comentaris