La vinya, el cultiu ecològic més estès a Catalunya

01/05/2023 - 11:00h

A Catalunya ja hi ha 3.699 cellers que elaboren vins ecològics, un 6,6% més que el 2021

El 51,2% de les vinyes de Catalunya ja es treballen de manera ecològica. Així ho recull l’informe 2022 sobre la producció agrària del país, que també apunta que la vinya és el cultiu ecològic més desenvolupat al territori.

Segons dades de la Generalitat, actualment hi ha certificades més de 29.000 hectàrees a Catalunya que es treballen seguint els preceptes de l’agricultura sostenible. Aquesta superfície és el 19% de tota la que hi ha plantada a l’Estat espanyol, i el 5,3% de la que hi ha arreu del planeta.

L’aposta per l’ecologia en el sector vinícola no només és cosa dels viticultors, tal com ho demostra l’informe de la Generalitat. Els cellers que certifiquen els seus productes de forma ecològica han crescut el darrer any un 6,65%, i ja són 369 empreses arreu del país.

La comunitat més ecològica
En termes generals, l’informe elaborat pel govern català destaca l’increment de l’1,6% que hi va haver el 2022 en la xifra d’operadors ecològics, que ha permès superar els 5.000 operadors, el màxim històric. En els darrers deu anys, el nombre d’operadors ecològics a Catalunya ha crescut quasi un 150%.

En relació amb la superfície en ecològic, l’any 2022 s’ha tancat amb 272.883 hectàrees inscrites, el que significa un augment del 0,81% respecte de l’any anterior. En la darrera dècada, la superfície agrària ecològica a Catalunya gairebé s’ha triplicat.

El treball també destaca que Catalunya ja destina el 23% de la superfície ecològica a l’agricultura, una xifra que s’acosta al 25% que marca la Unió Europea per al 2030.

També et pot interessar

Comentaris