El Riudevins proposa un nou passeig pels vins de la terra

30/04/2023 - 10:00h

Enguany, al Riudevins hi participaran 13 cellers expositors, la xifra més alta de totes les edicions

ant Pere de Riudebitlles es tornarà a convertir el primer cap de setmana de maig en l’amfitrió dels vins que s’elaboren a la Vall del Mediona-Riudebitlles. La cinquena edició del Riudevins –la mostra vinícola tindrà lloc dissabte dia 5– aplegarà tretze elaboradors de la zona (i també de territoris adjacents), una xifra rècord des que es va estrenar el certamen.

El Riudevins manté enguany les cases particulars del barri antic del municipi com a ‘estands’ de la mostra. “Els veïns cedeixen casa seva de forma altruista”, ha recordat Víctor Cornejo, un dels organitzadors de la iniciativa. Cada un dels cellers participants s’ubicarà en un habitatge singular, on també es mostraran les intervencions artístiques del coŀlectiu Riudebitlles Territori d’Art. També en matèria artística, el Riudevins comptarà amb la implicació del Molí Xic de Torrelavit, que l’any passat ja va formar part de l’activitat.

La fira de Riudevins obrirà portes a dos quarts de 6 de la tarda, i s’allargarà fins a les 10 de la nit. Els tiquets per consumir vins o productes gastronòmics, que oferirà l’establiment local La Conquistada, tindran un cost d’1 euro i es vendran en tires de cinc. “El que proposa el Riudevins és una passejada pel nucli antic del poble, pels vins i per l’art”, ha apuntat Cornejo, que també ha destacat les dues activitats que es faran divendres a la tarda i dissabte al matí: un tast maridatge amb xocolates Simón i un vermut musical. Les entrades es poden reservar al web riudevins@gmail.com.

“El Riudevins acull projectes joves que donen una nova visió del Penedès”, apunta Joan Munné, un dels altres organitzadors de la mostra, mentre que Tonita Amat, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Sant Pere, ha assegurat que aquesta mostra “ajuda a recuperar la tradició vinícola de Sant Pere, perduda per la industrialització”.

També et pot interessar

Comentaris