Una cinquantena de parades eco, al Viart de Sant Llorenç

21/04/2023 - 11:59h

El municipi celebra aquest dissabte una nova edició d’aquesta mostra que marida els productes locals amb diverses disciplines artístiques

Sant llorenç d’Hortons celebra demà dissabte una nova edició de la fira Viart, que de les 11 del matí a les 10 de la nit oferirà propostes per a tots els públics. Entre les destacades hi ha el concurs de pintura ràpida Memorial Salvador Alibau, l’actuació d’Èric Vinaixa en el marc del Barnasants, cellers ecològics, llibres i roses de Sant Jordi, dansa, poesia, teatre, i tasts de caves i vins de la mà de sommeliers professionals.

En la seva dotzena edició el Viart es posiciona com una fira eco a l’aire lliure que pretén fusionar el món del vi i cava amb l’art en totes les seves expressions. Enguany la fira s’ubicarà al carrer Major estenent-se per la plaça Mossèn Comerma on, com a novetat, es podrà veure una exposició de carruatges tradicionals catalans a la zona de descans habilitada amb bales de palla i taules per gaudir de la gastronomia, els vins i caves.

Per complementar la zona de cellers a la fira l’Ajuntament de Sant Llorenç d’Hortons organitza dues activitats de tast, una a càrrec de Xavi Roig, de Cellers Cal Feru, i l’altra conduïda per Giulio Pagni, de MamBo, sommelier italià resident a Barcelona.

Per als aficionats als cliks de Playmobil s’ha preparat una exposició amb 10 diorames, diverses parades on adquirir la icònica joguina, inflables tematitzats i una taula de jocs amb més de 2.000 peces. Els col·leccionistes de plaques de cava, els Urban Skatchers Penedès, els Castellers Vailets de Gelida, l’EMAP, els escriptors Ricard Garcia i Maria Rosa Ferré, els gegants del Terrazel o els músics Jordi Sàbat o Apocadixie Cotton Pickers són alguns dels noms propis que també configuren el cartell de propostes culturals de la jornada.

“Sant Llorenç d’Hortons s’ha guanyat amb tot mereixement ser avui en dia un dels epicentres de la cultura i la producció vitivinícola al nostre país. Un tresor gastronòmic i de proximitat d’un enorme valor i que mereix ser dignificat com cal”, ha apuntat Jaume Julibert, regidor de Cultura de Sant Llorenç, reivindicant el pes que ha guanyat el Viart.

La programació completa es pot consultar al web de l’Ajuntament de Sant llorenç d’Hortons.

També et pot interessar

Comentaris