L’incendi d’un camió ha obligat a tallar del tot l’AP-7 a Vilafranca del Penedès

14/04/2023 - 19:17h

L’incident s’ha produït cap a 2/4 de 6 d’aquest divendres a la tarda i els Bombers de la Generalitat hi han destinat 10 dotacions

L’incendi d’un camió que estava avariat al voral de l’autopista AP-7 al seu pas pel terme municipal de Vilafranca del Penedès i en sentit sud ha obligat a tallar totalment el trànsit de vehicles en aquest sentit i també en direcció Barcelona perquè les flames han traspassat al voral de l’altre costat de la via ràpida.

L’incident s’ha produït cap a les 17.25h d’aquest divendres, quan els Bombers de la Generalitat han rebut l’avís pel foc en un camió carregat de material tèxtil al punt quilomètric 194 en sentit Tarragona. Com que el foc ha afectat també l’altre costat de l’autopista, ha calgut tallar-la en els dos sentits.

El cos de seguretat ha hagut de fer servir màquines retroexcavadores per treballar en l’extinció i retirada de la càrrega del vehicle pesant.

D’una banda, la cua en sentit sud superava a les 19h els 12 kms, des del punt de l’incident -a l’alçada del pont del camí de Melió sortint de Vilafranca- fins a l’accés de Sant Sadurní d’Anoia; mentre que en sentit nord la retenció ha arribat als 13 kms, però ja s’ha pogut reobrir el trànsit. En sentit sud, s’ha restablert ja la circulació pel tercer carril i es calcula que les retencions es puguin allargar unes hores.

Els Bombers han destinat a l’indret fins a 10 dotacions i també s’hi han traslladat unitats dels Agents Rurals i efectius dels Serveis d’Emergències Mèdiques (SEM). No hi hauria ferits.

Vídeo de les tasques d’extinció de l’incendi (Autora: Maria Josep Troncho)

També et pot interessar

Comentaris