L’Arboç celebrarà dissabte i diumenge la X Fira Modernista del Penedès

Una imatge d’una anterior edició de la Fira Modernista del Penedès (Foto: Ajuntament de l’Arboç)
13/04/2023 - 13:00h

Aquesta emblemàtica edició que tindrà lloc durant el cap de setmana es farà per primer cop una visita als quatre grans edificis modernistes de la vila

La desena edició de la Fira Modernista del Penedès, que se celebrarà a l’Arboç aquest proper cap de setmana, arriba amb un programa d’actes ple d’activitats per a públic de totes les edats i pensat i concebut especialment per un públic familiar i per commemorar els 10 anys de celebració del certamen.

En total, seran més de 60 els actes programats durant tot el cap de setmana, on hi destaca molt especialment el gran ball vuitcentista en un entorn com l’envelat exterior de la Giralda (dissabte, a les 21.45h), que es celebrarà per primera vegada, o la ja tradicional Marató de teatre d’època al carrer, que acollirà 10 companyies d’arreu de Catalunya; o també els personatges vestits d’època que seran més presents que mai a la Fira Modernista, ambientant amb la seva presència els carrers de la vila i els actes i activitats. Fins a 9 grups procedents de diferents punts de la geografia catalana, amb més de 200 persones vestides d’època, es passejaran per la fira.

Aquest certamen de recreació històrica tindrà lloc dissabte d’11 a 21h i diumenge fins les 19.30h entre la plaça de la Vila, el carrer Major i la Rambla Josep Gener.

Enguany, el mercat modernista comptarà amb més de 60 parades, esdevenint el més gran que hi ha hagut en les 9 edicions anteriors.

Tanmateix, un dels fets més destacables i que es podrà fer per primera vegada serà la visita als 4 grans edificis modernistes més emblemàtics de l’Arboç: La Giralda, Cal Pons, L’Hospital de Sant Antoni i el Palau Gener i Batet.

Tot plegat s’ha preparat des de l’organització amb l’objectiu que la X Fira Modernista del Penedès sigui la fira de la represa, amb més il·lusió i ambient que mai.

La Fira Modernista del Penedès és un esdeveniment que, com cada any, s’espera que porti molts visitants a l’Arboç, que durant un parell de dies ostentarà la capitalitat cultural de la Vegueria del Penedès.

Les persones interessades poden veure els actes programats i horaris clicant aquí; a més de poder consultar i descarregar també el programa oficial sencer d’aquesta fira al web municipal (www.arbocenc.cat) i també als perfils de l’Ajuntament de l’Arboç a les xarxes socials.

La Fira Modernista del Penedès és una iniciativa de la regidoria de Turisme i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de l’Arboç.

També et pot interessar

Comentaris