Oriol Boada: “El format de la Kings League pot ser una amenaça de futur per al futbol tradicional”

31/03/2023 - 12:47h

El jugador vilafranquí ha guanyat la competició amb el Barrio FC

Com se sent després d’haver guanyat la Kings League amb el FC El Barrio?
La veritat és que no acabo d’assimilar encara tot el que ha passat. Fa quatre mesos ni jo, ni ningú, hauria dit el que ha vingut després. Jugar una competició com aquesta i guanyar-la al Camp Nou davant de 92 mil persones, és un fet únic.

Expliqui’ns com va anar tot plegat des del principi.
Doncs jo, com tants altres, vaig tenir notícia de la creació de la Kings League. Vaig enviar el video que demanaven, però sense cap ambició concreta. Vaig fer el mateix que els 15 mil inscrits i no esperava gaire res més. Sí que es cert que aquesta temporada, a l’Atlètic Vilafranca, he marcat molts gols i això va facilitar que tingués material gràfic marcant i tenint encert. Es un factor que va jugar al meu favor.

El seleccionen, acaba formant part del Barrio FC i arriba a la gran final del Camp Nou. Tot això amb poc més de tres mesos.
Sí. Es una bogeria. Han estat mesos de màxima intensitat esportiva i personal. Em quedo, per això, amb el moment que vàrem aconseguir classificar-nos per la Final a 4 del Camp Nou. Va ser aleshores quan vàrem ser conscients del que anàvem a viure en primera persona.

I l’experiència del camp Nou?
Un somni. Per mi i per tants d’altres jugadors de categories no professionals i completament amateurs, que mai de la vida hauríem pogut imaginar viure una situació com aquesta.

La febre de la Kings League ha fet sorgir el debat sobre si pot arribar a afectar el futbol tradicional d’una o altra manera. Creu que pot ser així?
Penso que sí. No pas a curt termini, però allargant la mirada, el format que planteja la Kings League pot ser una amenaça pel futbol tradicional tal i com està organitzat actualment. Sense anar més lluny, jo mateix un dia estava veient un Barça-Athlètic de Bilbao i m’estava avorrint. Vaig decidir deixar de veure el Barça i seguir un Rayo-Troncos de la Kings League. Em vaig enganxar de seguida. I així milers de joves que són el futur del futbol tant a nivell de pràctica, com d’espectadors.

Què ha suposat per a vostè a nivell personal la Kings League més enllà del tema esportiu?
Doncs molt. Fa un any jo estava fora del món del futbol. Vaig deixar-lo de banda perquè ja no em motivava i gràcies a la Kings League he trobat una nova energia per recuperar la il.lusió per aquest esport

Ha tingut algun problema amb l’Atlètic Vilafranca, el seu club federat?
Cap ni un. Es més, he tingut totes les facilitats del món. Per la meva banda jo em vaig comprometre a estar a les dues bandes, a l’Atlètic i a la Kings League, durant els tres mesos de competició. Això ho tenia molt clar. També tinc molta bona relació personal amb l’entrenador de l’Atlètic, el Parxi Atsarà, un factor que ho ha acabat de fer tot una mica més fàcil. Tot plegat, ha fet que la predisposició de les dues parts fos absoluta

Per cert, és el màxim golejador de l’Atlètic Vilafranca amb 19 gols
Sí. Estic vivint una molt bona temporada en tots els aspectes. A l’Atlètic tot funciona bé i ara estic centrat en ajudar l’equip a aconseguir el nostre gran objectiu, l’ascens a Primera Catalana. Espero poder contribuir amb els meus gols a fer-ho possible.

Continuarà a la Kings League i al Barrio FC?
Al maig comença la segona entrega de la competició i com que forma part de la mateixa temporada, no hi haurà jugadors nous a la competició. Al respecte de seguir o no al Barrio FC, està complicat. El sistema de fitxatges i traspassos a la Kings League fa molt difícil que les plantilles siguin estables. El més probable és que canviï d’equip.

I la relació amb els cracs futbolístics i mediàtics, com ha anat?
De meravella. Tots estem en un projecte nou i comú i en cap moment ningú ha fet ostentació de res. La relació amb tothom ha estat magnífica.

També et pot interessar

Comentaris