Vilafranca recupera la zona blava a partir d’avui

20/03/2023 - 10:14h

Es mantenen les gairebé 500 places d’aparcament que ja hi havia habilitades i el preu per estacionar és d’1,20 euros l’hora

A partir d’avui dilluns es torna a activar la zona d’estacionament regulat a Vilafranca. La regulació  d’aquesta primera arrencada s’implantarà en les mateixes places, al voltant d’unes 500, que ja eren zona blava en el contracte anterior i el preu que s’hi aplicarà serà de 1,20€/hora.

Com a novetat, s’incorporen al servei parquímetres d’última generació i aplicacions mòbils que facilitaran el pagament i obtenció del tiquet. El nou model de parquímetre disposarà de pantalla tàctil i tecnologia “contac-less” i gràcies a la possibilitat d’introduir el número de matrícula, no caldrà tornar al punt d’estacionament per col·locar el tiquet en paper a l’interior del vehicle.

Durant aquestes setmanes prèvies i els primers dies de funcionament es farà una tasca informativa a peu de carrer i a través de les xarxes socials.

Després que el contracte amb SABA finalitzés fa uns mesos, l’Ajuntament va iniciar els tràmits per a l’adjudicació d’un nou contracte de gestió i vigilància de les places d’estacionament regulat. La licitació es va resoldre a final de l’any passat amb l’adjudicació del servei a VOPI Aparcaments, una empresa que ja està gestionant les zones blaves d’Esplugues de Llobregat i Premià de Mar.

El nou contracte es va signar el passat mes de gener i VOPI Aparcaments ha disposat de 3 mesos per preparar l’arrencada del servei: contractació del personal, adquisició de la maquinària, repintat de places, campanya informativa, etc.

També et pot interessar

Comentaris