S’obren les inscripcions per al concurs Tastavins DO Penedès 2023

13/03/2023 - 11:58h

Els cellers que hi vulguin participar tenen temps d’apuntar-se fins al pròxim 19 d’abril

Els cellers de la Denominació d’Origen Penedès que vulguin participar en la 57a edició del Concurs Tastavins DO Penedès ja poden formalitzar la seva inscripció. L’Acadèmia Tastavins Penedès ha presentat les bases del concurs, un dels més antics de l’Estat i amb més rellevància dins del sector vinícola.

Les inscripcions es poden fer a través de la web de l’entitat fins al 19 d’abril, així com l’entrega de mostres, que s’hauran de fer arribar a la seu del Consell Regulador de la DO Penedès. Com en les darreres edicions, l’edifici de l’Enològica de Vilafranca acollirà el tast, que es farà el 24 d’abril.

Els guanyadors es donaran a conèixer en una gala el proper 12 de maig a l’Auditori de la Capital del Vi coincidint amb la celebració de les Fires de Maig.

L’Acadèmia Tastavins Penedès continua apostant per un panell de tastadors d’alt nivell que reflecteixi la diversitat de perfils que existeixen dins del panorama vitivinícola. Aquest panell el formaran enòlegs, sommeliers, periodistes del sector i responsables de compra de botigues especialitzades de gran consum. Tots ells tastaran les mostres presentades a cegues –amb les ampolles cobertes– i copes Riedel. El nom dels tastadors es donarà a conèixer en les properes setmanes.

El certamen defineix 7 categories en què els cellers poden participar: vins blancs, vins blancs criança, vins rosats, vins negres, vins negres criança, escumosos Clàssic Penedès i vins 100% xareŀlo. De cada categoria s’escolliran 3 medalles bronze, 1 medalla de plata i 1 medalla d’or.

També et pot interessar

Comentaris