El ministre de l’Interior inaugura la nova oficina de tramitació de documentació al Vendrell

13/03/2023 - 14:56h

Fernando Grande-Marlaska destaca la qualitat del document nacional d’identitat (DNI) i la importància d’acostar el servei de tramitació a la ciutadania

El ministre de l’Interior de l’Estat, Fernando Grande-Marlaska, ha inaugurat aquest dilluns al migdia la nova oficina de tramitació de documentació del Vendrell, ubicada en un local municipal cedit per l’Ajuntament del Vendrell al costat de l’EINA, al carrer Camí Reial, 15. L’acte també ha comptat amb la presència del director general de la Policia Nacional de l’Estat, Francisco Pardo; la delegada del govern a Catalunya, Maria Eugènia Gay; l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, i altres autoritats polítiques i policials.

En les diverses intervencions durant la inauguració, l’alcalde vendrellenc ha agraït al ministeri de l’Interior que aproximi el servei de tramitació del document nacional d’identitat (DNI), entre d’altres documents públics, a la ciutadania del Vendrell i del Baix Penedès, amb una població de 100.000 habitants que en temporada alta arriba a duplicar-se. A més del DNI, a l’oficina vendrellenca també s’hi poden tramitar el passaport i la targeta identificativa dels estrangers, que al Baix Penedès suposa unes 15.000 persones.

Tot seguit, el cap de Documentació de la Policia Nacional, Francisco Herrero Quesada, ha destacat que el DNI espanyol sigui “únic, que ens iguala a tots i, a la vegada, ens individualitza” i que sigui el document d’identitat europeu de més qualitat i que permet entrar sense problema en els 26 països de la Unió Europea i 15 de l’exterior de les fronteres de la UE.

També ha comentat que l’any passat es van tramitar uns 7 milions de DNI a Espanya i que 1,5 milions eren de joves menors de 14 anys, edat que no és obligatori.

Intervenció del ministre

Quant a la intervenció del ministre de l’Interior, ha destacat la “cooperació i col·laboració sempre en benefici dels ciutadans” per part de les administracions a l’hora de posar en marxa un servei com aquest del Vendrell, en funcionament des de fa un parell de setmanes; i que s’estan posant més recursos arreu per tramitar fins a 11 milions de documents a l’Estat, no només de DNI, si nó també passaports i targetes per a ciutadans no espanyols.

El ministre ha recordat que el DNI acredita els ciutadans “com a titulars dels drets i llibertats que els garanteix l’ordenament jurídic vigent”, una qüestió que “ens obliga a fer un esforç per aproximar el nostre servei als residents de totes les zones del país, sobretot en comarques com aquesta, rural i amb una població dispersa”.

Finalment, Fernando Grande-Marlaska ha comentat que “estem al segle XXI i a la Unió Europea ens miren a Espanya perquè el DNI és el més important i el més segur d’Europa”. “També treballem per poder portar el DNI al mòbil, amb seguretat plena per identificar les persones”.

Quatre llocs d’expedició

La Unitat de Documentació del Vendrell, nom amb el qual es coneix la nova oficina de tramitació de l’Estat, compta amb quatre punts d’expedició de documents: dos per a l’elaboració del DNI, un de passaports i el quart per a targetes d’identificació de persones estrangeres.

L’oficina s’afegeix a les ja existents abans a la demarcació de Tarragona i que es troben a la capital, a Reus i a Tortosa. En dues setmanes s’hi han expedit prop de 200 DNI, un centenar de passaports i una trentena de targetes per a estrangers.

També et pot interessar

Comentaris