La Guàrdia Civil intervé més d’un miler de plantes de cànnabis a l’AP-2 a la Bisbal del Penedès

Plantes de marihuana intervingudes per la Guàrdia Civil (Foto: Guàrdia Civil)
09/03/2023 - 16:30h

Durant l’operatiu policial van ser detingudes les tres persones que viatjaven en un vehicle sospitós

Agents del Grup d’Acció Ràpida de la Guàrdia Civil que feien un servei de verificació de vehicles i persones en una de les sortides de l’autopista AP-2 a l’alçada de la Bisbal del Penedès van aturar un vehicle amb matrícula francesa per tal d’identificar els seus ocupants i registrar-ne el contingut.

Davant l’actitud nerviosa que presentaven els ocupants de vehicle, van requerir als seus ocupants que s’identifiquessin i que mostressin el contingut que transportaven al maleter, observant-se des de l’exterior una gran quantitat de caixes de cartró tancades.

Un cop obertes, es va comprovar que transportaven nombroses plantes de marihuana, pel que van procedir a la seva incautació i a la detenció dels tres ocupants que viatjaven a l’esmentat vehicle.
Després de ser comptabilitzades es va poder verificar que els detinguts transportaven un total de 1.123 plantes de marihuana de mida petita i que, probablement, s’ubicarien en algun lloc de l’entorn per al seu cultiu.

Tot el material incautat així com els detinguts van ser traslladats fins a dependències de la Guàrdia Civil del Vendrell, que va instruir diligències per al Jutjat número 6 en funcions de guàrdia, que es va fer càrrec de les actuacions.

Realitzat peritatge de les plantes intervingudes per a la valoració econòmica, aquestes haguessin donat un benefici econòmic a la seva edat adulta d’aproximadament 500.000€ en plantacions a l’exterior i 800.000€ en plantacions “indoor”, valors que s’haurien vist incrementats si les destinacions finals haguessin estat altres països europeus.

Val a dir que la província de Tarragona està integrada al Pla TELOS orientat a la detecció del transport terrestre marítim i aeri de substàncies estupefaents ia la localització de moviment de capitals entre Espanya i Europa.

La vigilància de les vies de comunicació que transcorren per la província mitjançant dispositius especials de les unitats de reserva de la Guàrdia Civil ha permès la localització del transport.
La Guàrdia Civil disposa d’una unitat del Grup d’Acció Ràpida (GAR) amb seu a Logronyo que desenvolupa permanentment operatius especials de control per a la localització de grups dedicats al transport d’estupefaents a Catalunya, contribuint així a la neutralització de la criminalitat organitzada i, en conseqüència, a la seguretat dels ciutadans.

També et pot interessar

Comentaris