Mor un home de 92 anys en un incendi al Vendrell

Exterior de l’immoble afectat per l’incendi. (Foto: RTV El Vendrell)
09/03/2023 - 10:13h

S’ha produït al voltant de la mitjanit d’aquest dimecres en un pis del carrer Jaume Marcé Diu

Un home de 92 anys ha perdut la vida, al voltant de la mitjanit d’aquest dimecres, en un incendi a l’habitatge situat al número 7 del carrer Jaume Marcé Diu del Vendrell.

Els Bombers de la Generalitat van rebre un avís a les 23.55 hores de la nit perquè hi havia hagut una explosió amb incendi a la primera planta de l’esmentat edifici.

Immediatament es van activar 5 dotacions del cos d’emergència (tres vehicles d’aigua, un de comandament i una autoescala). En arribar al lloc, a l’edifici de planta baixa i dos pisos hi havia molt fum i els bombers van rebre la informació que podria haver-hi una persona a l’interior de l’immoble, per la qual cosa van iniciar la recerca i l’extinció de l’incendi.

Al menjador de la primera planta van localitzar la víctima, ja sense vida. El personal mèdic del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que hi va desplaçar quatre unitats, en va confirmar la mort.

A les 00.17 hores, els efectius dels bombers van donar per apagat l’incendi. Posteriorment, van ventilar el fum i van revisar els danys a l’edifici, el qual té baixos més tres plantes, amb un habitatge en cada replà.

Les 8 persones dels pisos de les plantes 2 i 3 no hi han pogut passar la nit i han estat reallotjades a través de la Policia Local del Vendrell.

De la seva banda, els Mossos d’Esquadra s’han fet càrrec de les diligències judicials i de la investigació del sinistre per esclarir les causes de l’incendi.

Testimoni

Aquest dijous, el veí del pis superior al sinistrat ha relatat que els va despertar “un soroll fort com una bomba”. “No sabíem què passava i una veïna que era al carrer ens va avisar que sortia fum i foc del pis de sota”, ha explicat a l’agència ACN Alami, que viu amb la seva dona i quatre fills damunt de l’immoble incendiat.

El mateix veí ha assegurat que va intentar entrar al pis on s’havia originat el foc, però que les flames i el fum li ho impedien i aleshores va prioritzar rescatar la seva família i dur-la al carrer. Ells s’han reallotjat a casa d’uns altres veïns del mateix carrer.

A l’entrada del petit edifici on ha ocorregut el sinistre, s’hi poden observar restes de vidres trencats fruit de la deflagració, així com quatre bombones de butà que els veïns han explicat que estaven al pis on hi ha hagut l’explosió. A l’immoble d’Alami i la seva família, el fum i l’escalfor de les flames han provocat també diverses destrosses que ell mateix ha mostrat a la premsa.

Segons Alami, l’home mort a l’incendi vivia sol en aquest pis des de feia “molts anys”. Si bé havia rebut l’atenció d’una cuidadora, actualment aquesta ja no acudia al pis. El mateix veí ha explicat que cada matí el recollida una ambulància de la Creu Roja i el retornava a casa al cap d’unes hores.

També et pot interessar

Comentaris