Recaredo adapta el seu celler històric als nous criteris de sostenibilitat

26/02/2023 - 10:37h

Els canvis permetran a la marca optimitzar l’energia, reduir el consum d’aigua i el total de les emissions de CO₂

Recaredo està treballant per adaptar el seu celler urbà, situat al centre històric de Sant Sadurní, a les noves necessitats en sostenibilitat i eficiència energètica. Els darrers mesos ha dut a terme diverses obres de reorganització que permetran a l’empresa optimitzar l’energia, reduir el consum d’aigua i el total de les emissions de CO₂, a la vegada que es fa més eficient tota l’estructura física i funcional del dia a dia de l’empresa vinícola.

El projecte compta amb tres punts clau. En primer lloc, la recuperació i adaptació de l’edifici del 1910; en segon lloc, la unificació dels espais de treball per tal d’adaptar-los a les necessitats de sostenibilitat actuals i; en tercer lloc, la reorganització i adaptació de la zona del premsat del raïm. Recaredo és l’únic celler que continua realitzant el 100% de la verema i vinificació dins el centre urbà de Sant Sadurní. El projecte es va iniciar l’any 2022 i està pensat per dur-lo a terme al llarg de prop de quatre anys, amb una inversió de mig milió d’euros per cada any de reforma.

Remodelació

Entre altres millores, el nou celler de Recaredo tindrà un control 4.0, mitjançant un sistema d’automatització centralitzat, tant de les instaŀlacions pròpies com dels vins, optimitzant recursos hídrics i energètics que permetran millorar la refrigeració de dipòsits i la seva traçabilitat.

A més, s’ha apostat per aïllar els edificis del celler per aprofitar l’energia generada de la manera més eficaç, i es concentraran els processos productius més costosos en un sol espai que es refrigerarà mitjançant la generació d’energia elèctrica fotovoltaica pròpia, amb la instal·lació de
98 kW de plaques solars, ampliables en un futur.

També et pot interessar

Comentaris