Pere Sàbat presenta el seu onze titular per formar govern a Vilafranca

22/02/2023 - 21:49h

El candidat republicà presenta un programa que girarà al voltant de cinc eixos de transformació de Vilafranca i que vol dur a terme des de l’alcaldia

La candidatura que lidera Pere Sàbat ha fet públic els noms que l’acompanyaran amb l’objectiu de liderar la propera etapa de Vilafranca. Sis dones i cinc homes. Un equip que, segons destaca ERC, combina experiència i renovació, representa a la Vilafranca sencera i que té l’objectiu d’assolir l’alcaldia i governar amb un programa de govern transformador.

El candidat republicà a l’alcaldia ha apuntat que “presentem un equip preparat, bregat a entitats, als moviments veïnals, al món professional i a l’Ajuntament i que suma una gran diversitat per afrontar els reptes que tenim pels propers anys”. I afegia que “cal més ambició de ciutat, aprofitar les oportunitats que tenim per fer una Vilafranca més positiva perquè estem convençuts que aquí podem viure millor”. 

Sàbat ha destacat la importància d’un equip “amb credibilitat i rigor i que té clar el model de ciutat” i ha presentat les persones que aniran als números 8, 9, 10 i 11 de la llista. “No ens podem permetre més pedaços i indecisions, per això és imprescindible comptar amb persones com el Salvador Campamà que té perfectament clar el model de ciutat que Vilafranca necessita i com des de l’educació i la cultura es poden transformar les realitats quotidianes”.

Campamà, actualment regidor a l’Ajuntament de Vilafranca ha afirmat que forma part de la llista per aplicar des del govern les polítiques educatives i culturals progressistes que s’han estat treballant durant els últims anys des de la candidatura. Campamà serà el número 8 de la llista. Un Campamà que feia temps havia comunicat als seus companys que no volia continuar a la política però que finalment Sàbat i el seu equip l’han convençut per continuar, això sí, més avall de la llista que no pas ho va fer ara fa quatre anys.

En el número 9 s’hi situa la jurista Lisbeth Murga. Murga, d’origen peruà, és experta en dret d’estrangeria i s’ha implicat en diferents entitats i campanyes ciutadanes per la garantia de drets per a totes les persones i per l’empadronament. Murga és també la candidata del Jovent Republicà.

La dignificació dels barris és un dels àmbits on la candidatura de Sàbat defensa que cal més ambició de ciutat. En aquest sentit el candidat a l’alcaldia ha explicat la implicació de Juanma Torralba i Lurdes Serrano com a persones referents als seus barris, a Les Clotes i a l’Espirall, respectivament, i que ha de fonamentar la política de millora del teixit urbà de la ciutat. Àmbits com la seguretat i l’habitatge són elements fonamentals per la transformació i dignificació dels barris a partir d’un model global de seguretat que impliqui l’urbanisme, la via pública i l’augment d’agents policials i cívics.

Els cinc eixos per transformar Vilafranca

I l’equip de govern que proposa la candidatura liderada per Sàbat té molt clar, segons el candidat, quin és el model de ciutat que volen implementar des de l’alcaldia. Donat el cas, ho faran en cinc eixos que donaran resposta a les necessitats i als reptes que té Vilafranca pels propers anys.

Els cinc eixos que impulsaran els republicans són: en primer lloc, la Vilafranca Verda, un programa de transformació urbana global que vol fer un pas més ambiciós per posar l’espai públic al servei de les persones. L’objectiu és tenir una ciutat més verda, més pacificada, més caminable que avanci en el model de mobilitat del segle XXI on ciutadans esdevinguin al centre.

En segon lloc, i davant del repte de l’augment de les desigualtats socials, es treballarà per garantir que ningú quedi enrere és primordial. En aquest sentit l’eix La Vilafranca que cuida recull un replantejament ambiciós de les polítiques socials, de cures i de salut que durà a terme el proper govern liderat per Sàbat.

El sector productiu i el coneixement van de la mà a La Vilafranca de les oportunitats i el coneixement, on es concentraran les polítiques de dinamització i promoció econòmica, turístiques i comercials, així com les polítiques relacionades amb la digitalització, l’educació i la formació. Sàbat considera que cal un replantejament per potenciar i diversificar el motor econòmic de la ciutat i per facilitar l’accés a la formació i a la capacitació de la ciutadania als nous reptes actuals.

Un dels àmbits on cal exercir molt més lideratge és en la capitalitat de Vilafranca. A l’eix La Vilafranca Capital la candidatura de Sàbat desenvoluparà tot de polítiques de reforçaran la capitalitat de la ciutat al Penedès i la reforçaran com un dels punts clau en la xarxa de ciutats mitjanes de Catalunya.

I, finalment, davant els reptes que comporta el segle XXI i el replantejament del sistema, La Vilafranca sobirana dona resposta a la necessitat de fer de Vilafranca una ciutat el màxim de sobirana possible, guanyant el màxim de sobiranies possibles: des de l’energètica, el blindatge de la gestió pública de l’aigua, en residus…

Aquests cinc eixos, diu ERC, seran la columna vertebral del govern que vol liderar Sàbat i que s’aniran explicant i concretant durant les properes setmanes per desenvolupar tot el programa de govern 2023-2027.

També et pot interessar

Comentaris