Gelida tindrà un nou Parc de Bombers

15/02/2023 - 11:11h

La construcció suposarà una inversió de gairebé 2 milions d’euros i en els pròxims dies s’iniciaran els tràmits administratius per a poder dur a terme les obres

El nou parc de Bombers Voluntaris de Gelida iniciarà aviat els tràmits per a l’execució de les obres de construcció i ja ha estat pressupostat. Així ho ha anunciat el mateix conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, a la comissió d’Interior del Parlament explicant els propers pressupostos de la Generalitat.

La construcció del nou parc suposarà una inversió de gairebé 2 milions d’euros i en els pròxims dies s’iniciaran els tràmits administratius per a poder dur a terme les obres.

El nou Parc de Bombers de Gelida s’ubicarà en un solar que l’Ajuntament va cedir a la Generalitat del polígon industrial de Can Valls, allunyat del nucli urbà, al costat de la sortida de l’autopista.

Els terrenys es van cedir per l’Ajuntament el passat juliol de 2021, seguint els passos d’un conveni signat l’any 2012. El solar, amb una superfície de 1.452 m2 està situat al Camí de Can Valls, servirà per aixecar un nou edifici que substituirà la infraestructura del carrer de la Circumval·lació, s/n, que els Bombers Voluntaris de la localitat estan utilitzant des de 1990, any de la seva construcció, i que ja ha quedat obsolet.

Les noves instal·lacions tindran un disseny actualitzat amb oficines, vestidors, zona de descans, cuina, menjador i cotxera. Properament, s’obrirà el procés administratiu i les obres s’han calculat en gairebé 2 milions d’euros.

El parc de Bombers Voluntaris de Gelida pertany a la Regió d’Emergències Metropolitana SUD i actualment el formen 17 voluntaris, 3 que es troben formant-se en l’última promoció de bombers voluntaris, i dona servei d’emergències i suport a municipis tant de l’Alt Penedès com del Baix Llobregat.

Per a l’alcaldessa de Gelida, Lluïsa Llop, “aquesta és una gran notícia per a Gelida, per a la que hem treballat molt, ja que actualitza i modernitza un recurs molt necessari per al municipi i alhora permetrà al Cos de Bombers Voluntaris disposar d’unes instal·lacions dignes, actualitzades i adients en consonància amb el territori”.

Per altra banda, Lluïsa Llop també ha afegit que “un cop es traslladin deixaran un espai important en una zona bàsicament escolar que caldrà aprofitar”.

També et pot interessar

Comentaris