Encanonats i emmanillats per error

14/02/2023 - 11:19h

Els inquilins d’un pis del carrer Torrelles de Foix han viscut un malson quan la Guàrdia Civil s’ha confós de porta en la macroperació antidroga

Xavier Sas i Daniel Ruiz recordaran la matinada d’avui durant molt de temps. Tots dos compateixen pis al número 13 del carrer Torrelles de Foix, juntament amb un altre noi i una mare amb dues criatures petites. Cap a les 5 de la matinada uns cops molt forts els han despertat. De seguida s’han vist il·luminats per llanternes molt potents i encanonats amb metralladores. Desconcertats, expliquen que diversos agents de la Guàrdia Civil els han fet llevar i de seguida els han emmanillat mentre el cos policial i membres de la unitat canina remenaven totes les estances i deixaven el pis potes enlaire. Emmanillats i en roba interior, s’han passat més d’una hora al replà de l’escala mentre repetien als agents que s’equivocaven de persones i que ells no havien fet res.

Quan la Guàrdia Civil ha comprovat que el pis que constava en l’ordre de registre dictada per la magistrada del jutjat d’instrucció número 2 de Sagunt no era el seu sinó un altre del mateix edifici però dos replans més amunt, diuen que els han demanat disculpes i “ens han dit que era el protocol i que presentem denúncia”. Ara els toca esperar que algú els compensi per les destrosses que han causat en aquest escorcoll per error.

A banda de l’ensurt, el Xavier i el Daniel es queixen del tracte denigrant que han rebut per part dels agents, “que ens feien callar tota l’estona” quan demanaven explicacions dels motius. A més, s’han vist perjudicats perquè han hagut d’avisar a la feina que no hi podrien anar, “i això que era el nostre primer dia”, es lamenten.

Diversos testimonis del desplegament policial, veïns de la zona, expliquen que el tràfic de droga en diversos carrers de les Clotes és conegut “per tothom, el veïnat, l’Ajuntament i la policia i fins ara ningú ha fet res”.

També et pot interessar

Comentaris