Operatiu policial a gran escala a Vilafranca i Gelida per desarticular una xarxa de traficants

14/02/2023 - 08:36h

Des de primera hora d’aquest dimarts al matí hi han participat més d’un centenar d’agents de la Guàrdia Civil

Més d’un centenar d’agents de la Guàrdia Civil, es parla d’uns 150, han participat aquest dimarts al matí, des del voltant de les quatre de la matinada i fins aproximadament les 10h, en una operació antidroga a gran escala per entrar en diversos domicilis i també algun comerç de les poblacions de Vilafranca del Penedès i Gelida. A quarts de 9 ja hi havia hagut una desena de persones detingudes i al final la xifra ha arribat a 14, una de les quals a Gelida.

Fonts policials han apuntat que l’operatiu ha buscat desarticular un grup delinqüent que es dedicaria al tràfic de drogues a escala internacional. A Vilafranca del Penedès, el moviment de desenes d’agents, amb diversos cotxes policials i els agents armats amb metralletes, ha provocat l’expectació del veïnat de la zona dels carrers Torrelles de Foix i de Sant Pau.

Amb tot, el 3d8 ha pogut saber que hi havia ordre judicial, dictada des de la població valenciana de Sagunt, per entrar en una quinzena d’immobles, entre els quals hi ha pisos, trasters i també alguns comerços, com un forn de pa, una carnisseria i una perruqueria. Els agents han fet escorcolls als carrers Sant Sadurní, Santa Magdalena, Abat Copons, Ateneu, Sant Pau, Ferrers, Espirall, Baltà de Cela i l’esmentat carrer Torrelles de Foix, a més del carrer Molí Nou de Gelida.

Els aproximadament 150 agents participants en el dispositiu coordinat alhora en diversos barris de Vilafranca del Penedès i Gelida pertanyen al Grup d’Acció Ràpida (GAR) i de la unitat d’èlit de la Guàrdia Civil, a més de la unitat canina, entre altres, així com també ha comptat amb un helicòpter del Servei Aeri de la mateixa Guàrdia Civil.

Pel que fa al barri de les Clotes, concretament al carrer Torrelles de Foix, la Guàrdia Civil hi hauria arribat a cap a les quatre de la matinada i només en aquest carrer s’hi han escorcollat un parell de domicilis.

Escorcoll equivocat

Dos joves que viuen al carrer Torrelles de Foix s’han vist sorpresos pel desplegament policial cap a les 5 de la matinada quan agents de la Guàrdia Civil han entrat al seu domicili després de reventar la porta d’accés sense que tinguin res a veure amb la suposada xarxa de traficants.

Aquests joves han estat emmanillats i encanonats amb metralletes pels agents durant més d’una hora. Al pis també hi viu un altre jove i una mare amb fills de curta edat. Xavier Sas, un dels inquilins, encara amb l’ensurt a sobre, explica que els agents han deixat el pis destrossat i que després de demanar-li disculpes li han dit que havien seguit el protocol i que presenti denúncia per aconseguir que se li paguin les despeses d’arreglar tots els desperfectes. Suposadament, la policia havia d’entrar en un immoble situat dos plantes més amunt.

La majoria de la quinzena de detinguts fruit de l’operatiu policial formarien part d’un clan familiar que es dedicaria a la distribució d’haixix a Europa, i també es creu que poden estar relacionats amb un delicte de blanqueig de capital.

Els agents de policia desplegats han comptat durant uns minuts, cap a les 8 de matí i ja amb la primera claror del dia, amb el suport de vigilància aèria d’un helicòpter. La presència d’aquest aparell es podia escoltar a diversos barris de Vilafranca.

No es descarta que els delinqüents que han fet que la Guàrdia Civil muntés l’espectacular operatiu a Vilafranca tinguin relació amb la xarxa que es dedica a entrar haixix des del Marroc utilitzant llanxes al litoral català, com va ser el cas d’una quinzena de detinguts aquest mateix mes de febrer al port de Mataró (Maresme).

També et pot interessar

Comentaris