La Barcelona Wine Week bat rècord d’inscripcions

30/01/2023 - 14:00h

La mostra inclourà enguany més de 800 cellers i 70 segells de qualitat, amb la presència de dos centenars d’empreses catalanes

Quan falten menys de dues setmanes perquè se celebri la tercera edició de la Barcelona Wine Week (BWW), la mostra vinícola de referència a Catalunya ja ha anunciat que es batran rècords de participants. Segons els organitzadors de la fira, que tindrà lloc del 6 al 8 de febrer a Fira de Barcelona, enguany la BWW comptarà amb la presència de 828 cellers –un 27% més que el 2022–, i 70 segells i DO vinícoles d’arreu de l’Estat espanyol, deu més que l’any passat.

Com en les darreres edicions, la Barcelona Wine Week també es vol reivindicar enguany com un dels grans aparadors vinícoles mundials. Per això els organitzadors del certamen han convidat a la mostra prop de 1.800 compradors clau de vi espanyol procedents de mercats rellevants per a l’exportació com els Estats Units, el Canadà, Alemanya, Països Baixos, el Regne Unit, Bèlgica, la Xina, el Brasil o el Japó.

També han confirmat assistència els representants de tots els grans grups de distribució del país a més de cadenes hoteleres, grans grups de restauració organitzada i restaurants. En total, durant els tres dies en què s’allargarà la mostra tindran lloc més de 8.000 reunions de negoci entre expositors i compradors professionals.

Tastos i conferències

‘Espanya, mosaic singular de sòls’ és el lema de la BWW d’aquest any, un eslògan sota el qual els organitzadors de la fira volen donar a conèixer la gran varietat de sòls en què es produeixen vins a l’Estat. Per transmetre aquest coneixement als visitants, s’han organitzat mig centenar de tastos i ponències a càrrec d’uns 90 experts del sector vinícola, entre els quals hi haurà diversos Masters of Wine.

Per tal d’enfortir l’aliança entre el vi i la gastronomia, la BWW 2023 també inclourà l’espai BWWGastronomy Food & Wine Restaurant, on es podran maridar els plats de reconeguts xefs amb vins de qualitat. A més, enguany la BWW també es traslladarà a diversos locals d’oci de la Ciutat Comtal, a través del projecte el projecte ‘BWW Likes The City!’.

També et pot interessar

Comentaris