L’INCAVI té actius 37 projectes de recerca vinícola arreu de Catalunya

04/01/2023 - 11:32h

L’INCAVI es reuneix cada dos mesos amb els diferents consells reguladors de Catalunya

L’INCAVI té actualment actius 37 projectes repartits arreu del territori que tenen com a objectiu que el sector vitivinícola, cellers i productors, siguin més eficients i resilients a l’emergència climàtica i als efectes que aquesta produeix a la vinya i al vi de Catalunya. La major part d’aquestes propostes es desenvolupen de manera conjunta amb Denominacions d’Origen i amb cellers, productors i empreses de serveis al sector vitivinícola, amb la col·laboració de membres de l’aliança i4Vi.

Algunes d’aquestes iniciatives, segons les àrees estratègiques, són: la recuperació i caracterització de varietats ancestrals; la conservació i posada en valor de material vegetal i l’adaptació d’aquest a les noves condicions agroclimàtiques, o minimitzar els efectes de les plagues i malalties de la vinya. També s’està fent recerca en l’elecció de microorganismes enològics o estudis de preferències del consumidor i implantació de nous sistemes de traçabilitat.

El balanç dels projectes que té actius l’INCAVI es va presentar fa uns dies al celler Castell de Peralada, de la mà de la directora general de l’INCAVI, Alba Balcells. En la reunió també es va fer seguiment de les actuacions que s’han efectuat els darrers temps per part de les administracions amb competències en traçabilitat, certificació, inspecció i control dels vins catalans i es van repassar les darreres modificacions dels plecs de condicions de les DO, canvis en les normes per adaptar-se a les noves realitats i necessitats del sector.

En l’àmbit de la promoció dels vins catalans i de la cultura del vi, des de l’INCAVI es van valorar accions com la Setmana del Vi Català, el congrés ‘Fixing the Wine’, la Festa del Vi Novell i el tast i lliurament dels guardons dels vins de finca qualificada de Catalunya.

També et pot interessar

Comentaris