Nou cop a les plantacions indoor de marihuana a Cunit amb 2.639 plantes decomissades

22/12/2022 - 16:00h

És la plantació més gran de marihuana mai localitzada en aquest municipi del Baix Penedès

Una nova actuació conjunta, amb el nom d’ ‘Operació Tomillo’ entre la Guàrdia Civil i la Policia Local ha tingut lloc al municipi, amb la qual s’ha desmantellat la plantació més gran de marihuana mai localitzada a Cunit. A més de les plantes s’hi han trobat 22 kg de cabdells preparats per a la seva venda.

A primera hora del matí, l’autoritat judicial, i de forma coordinada agents de la Investigació Fiscal de la Guàrdia Civil i agents de la Policia Local de Cunit han realitzat l’entrada simultània en dos habitatges contigus d’un barri de muntanya del municipi.

A conseqüència de l’actuació hi ha hagut 4 persones detingudes contra el cultiu de marihuana indoor, de nacionalitat albanesa que pertanyen a una organització criminal. Els quatre homes, als quals se’ls imputa un delicte de tràfic de drogues i frau de fluid elèctric, passaran en les pròximes hores a disposició judicial. Gràcies amb la col·laboració amb tècnics d’ENDESA s’ha detectat un frau a la xarxa elèctrica de 150 amperis, que podria alimentar a 70 domicilis.

Les plantes i els cabdells s’han trobat distribuïts en diverses habitacions dels dos xalets. Una de les habitacions presentava signes d’haver patit un incendi a causa del cablejat elèctric que estava present en totes les plantes de la casa, que igual que en el cas de la setmana passada, en aquests habitatges també s’ha trobat instal·lació de led.

A causa de l’alt consum elèctric dels dos habitatges on hi havia les plantacions, en repetides ocasions els veïns havien patit talls en el subministrament elèctric.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Xavier Lorenzo, destaca que aquest és el segon cop en 8 dies i “és el més important en volum que mai s’ha decomissat a Cunit. Volem donar un missatge de tolerància zero a les persones que desenvolupin activitats il·lícites al nostre municipi. Estem molt satisfets del treball conjunt i constant de la nostra Policia Local amb altres cossos policials”. 

El dia 14 de desembre passat es va desmantellar una plantació de marihuana en un sector d’habitatges més cèntric de Cunit amb un resultat de més de 700 plantes decomissades i dues persones detingudes, essent el primer cop que es va detectar un frau en el fluid elèctric amb sistemes led de baix consum.

També et pot interessar

Comentaris