Logística compartida, una nova eina per als cellers del Penedès

01/12/2022 - 19:00h

El CCAP i INNOVI creen La Volta 4.0, una solució tecnològica per facilitar la logística a petits elaboradors

Reduir els costos de la logística dels petits cellers, i sobretot, els ambientals. Aquest és un dels objectius que s’ha marcat el projecte ‘La Volta 4.0’, una solució tecnològica que ha desenvolupat l’empresa Maccion i que ajudarà els elaboradors a optimitzar recursos a l’hora de distribuir els seus productes, de moment, en el marc de l’àrea metropolitana.

La proposta, que impulsen conjuntament el Consell Comarcal de l’Alt Penedès i INNOVI amb el programa ‘Treball, Talent i Tecnologia’ de la Diputació de Barcelona, es va presentar dilluns en una jornada en què van participar diversos cellers. Tal com han explicat Ferran Ruiz, tècnic del CCAP del programa ‘Talent, Treball i Tecnologia’ –el marc en què s’ha desplegat la proposta–, la prova pilot que es posarà en marxa al gener està pensada per a una vintena d’elaboradors. Si va bé, però, no es descarta ampliar-ne el nombre de participants, i també de sectors als quals anirà dirigit, sempre englobats en l’alimentació i begudes.

El funcionament de la nova aplicació que s’ha desenvolupat és simple: els cellers hi penjaran les comandes que han d’enviar, i el sistema les englobarà per tal d’optimitzar recursos, tant econòmics com energètics, i aconseguir una logística més sostenible.

De moment, encara s’estan polint els darrers serrells de solució tecnològica de forma col·laborativa entre cellers, i al gener està previst fer una altra trobada per acabar de millorar el sistema. Fins aleshores s’enviarà una enquesta a tots els interessats en la prova pilot, per estudiar quin és el volum de les entregues que fan habitualment, la freqüència o el destí del transport. També està per decidir, encara, com s’acabarà fent el repartiment logístic.

També et pot interessar

Comentaris