Font-rubí vol millorar el reciclatge de residus

08/11/2022 - 17:00h

L’ajuntament de Font-rubí participa a la campanya “Olimpíades del reciclatge” que promou la Mancomunitat Penedès-Garraf per millorar els índexs de recollida selectiva

Aquest divendres 11 de novembre de 10h a 13h s’instal·larà el punt informatiu de la campanya a la plaça de l’ajuntament, per informar sobre com separar correctament els residus i quines bones pràctiques podem seguir per generar-ne menys així com resoldre dubtes i oferir diversos articles reutilitzables, com bosses de cotó, porta-entrepans o ampolles reutilitzables a les persones que consultin el punt. La campanya utilitza accions de la pràctica esportiva per engrescar a la ciutadania a reciclar més i millor, i arribarà a tot el municipi mitjançant banderoles i cartells. També es distribuirà a totes les llars un fulletó informatiu per explicar el contingut de la campanya i engrescar la ciutadania de Font-rubí a sumar-se al repte de millorar els seus índexs de recollida selectiva, fent especial menció a la correcta separació del paper i cartró, una fracció que registra un alt índex d’impropis als municipis de la Mancomunitat Penedès-Garraf, quasi del 25%. Actualment el percentatge de recollida selectiva a Font-rubí ronda el 43% i l’objectiu és assolir l’any 2035, el compromís europeu del 65%.

El dia 15 de novembre s’ha programat a l’escola Font-rúbia un circuit de proves adreçat a l’alumnat de 2n, 3r i 4t d’educació primària per a què els nens i nenes s’introdueixen en diversos aspectes sobre com fer una correcta separació de residus i millorar els nivells de reciclatge, tot emulant els jocs olímpics.

Les xarxes socials de l’ajuntament desplegaran també la campanya del Servei d’Educació Ambiental de la Mancomunitat, amb el pla d’entrenament del reciclatge, que presenta d’una manera molt àgil i amena com fer una correcta separació dels residus, i un seguit de missatges educatius per a la ciutadania i els comerços, per a que es sumin al repte de reciclar més i millor.

També et pot interessar

Comentaris