Activitats de promoció d’un camí ramader com a reclam turístic al Penedès

28/10/2022 - 09:00h

Es faran diverses activitats entre aquest dissabte i dimarts, Tots Sants, per divulgar l’antiga Carrerada de Santa Coloma entre la Conca de Barberà i Cunit

Entre aquest dissabte, 29 d’octubre, i dimarts, Tots Sants, es faran les diverses activitats previstes per donar a conèixer el nou producte turístic de l’antiga Carrerada de Santa Coloma, que va des de Santa Coloma de Queralt (Conca de Barberà) fins a Cunit i que en una distància d’uns 60 quilòmetres implica diversos municipis de les comarques de l’Alt i el Baix Penedès, l’Alt Camp i la Conca de Barberà.

Encara hi ha temps d’apuntar-se a alguna de les propostes, a través del web municipal
www.cunit.cat/carrerada.

Aquest dissabte al matí s’iniciarà a Santa Coloma de Queralt la primera de les quatre jornades a peu fins a Cunit amb l’acompanyament del pastor Salvador López i les seves ovelles.

La inscripció per a les quatre etapes costa 75 euros per persona i s’ha establert un itinerari que demà al vespre arribarà a Sant Magí de la Brufaganya, diumenge es continuarà fins a Torrelles de Foix, dilluns fins a l’Arboç i dimarts es farà l’últim tram, coincidint amb una caminada popular d’uns 14 quilòmetres entre la vila arbocenca i Cunit.

Aquí hi haurà una festa final amb la participació de qui hagi fet tot el trajecte a peu, els de la caminada popular i qui hagi fet les rutes en bicicleta de muntanya (BTT).

Actes per dimarts, Tots Sants
A banda de les persones que facin tot el tram a peu, val a dir que dimarts es podrà sortir gratuïtament en tren des de Cunit fins a l’Arboç per participar en la caminada popular de tornada a Cunit, amb sortida a les 9 del matí des de l’Arboç.

I també es podrà fer un trajecte en BTT, bicicleta elèctrica o gravel. En aquest cas hi ha l’opció de fer tot el tram Santa Coloma de Queralt-Cunit amb sortida en bus des de Cunit a les 9 del matí i inici de la ruta a les 10, amb parada per dinar a Torrelles de Foix; o bé també sortir a les 9 des de l’Oficina de Turisme de Cunit en direcció a Torrelles de Foix i tornar després de dinar.

La previsió és que tots els grups de participants, ja siguin els de la ruta a peu de quatre dies, només els de la caminada popular del dia de Tots Sants –al preu de 6 euros, amb samarreta commemorativa inclosa– i els que facin el recorregut en bicicleta, conflueixin a Cunit en l’esmentada festa final. Tota la informació i les inscripcions es poden trobar al web municipal cunitenc.

També et pot interessar

Comentaris