L’Ajuntament instal·larà càmeres de vigilància en diversos carrers de Vilafranca

27/10/2022 - 11:24h

L’alcalde es compromet en una concentració veïnal a l’Espirall a incrementar els efectius policials per millorar la seguretat als carrers

L’Ajuntament de Vilafranca ha anunciat la instal·lació de càmeres de vigilància al barri de l’Espirall com en diversos punts conflictius d’altres barris de Vilafranca, a més d’un increment del nombre d’efectius de la Policia Local. Va ser ahir dimecres durant una concentració veïnal a l’Espirall per protestar per la inseguretat al barri i fer arribar a l’Ajuntament diverses peticions per millorar la seguretat a la zona.

L’alcalde, Pere Regull, que va acudir a la concentració en la que també hi havia representació de diversos grups municipals, va indicar que augmentar el nombre d’efectius policials i recuperar la figura del policia de barri tal i com reclamen els veïns “ajudarà, però no arreglarà el problema, perquè no podem posar un agent a cada carrer. El que necessitem són canvis legislatius que ens permetin lluitar contra l’incivisme, contra els okupes delinqüents, els que venen droga, que són els que generen problemes i que no tenen res a veure amb els que ocupen habitatges per motius socials”. Regull, a més, va anunciar que “si la situació no s’arregla, em comprometo a encapçalar una manifestació amb vosaltres, tots plegats, davant dels jutjats per exigir-ho”.

Veïns de l’Espirall es van concentrar dimecres per demanar que es posi fi a la inseguretat que es viu en els carrers del barri, farts dels episodis que alteren la convivència. Més d’un centenar de persones es van concentrar al passatge Lluís Mata, on es va llegir un manifest en el qual es recull un seguit de peticions tant a l’Ajuntament com a la Policia Local.
En concret, el veïnat demana que s’incrementi el nombre de places de la Policia Local i es recuperi la figura de la policia de barri, que, segons van recordar, “anava molt bé perquè podia detectar ràpidament anomalies i tenir un control de l’entorn”.
També es demana la instal·lació de càmeres de seguretat en els punts més conflictius amb l’objectiu de donar una sensació de més tranquil·litat als vianants. Per tirar endavant totes aquestes mesures es reclama que hi hagi una coordinació entre Policia Local i Mossos d’Esquadra.
D’altra banda, el comunicat també s’adreça a la Regidoria de Serveis Socials per detectar les necessitats de les persones que són al carrer i que, sobretot després de la Covid, han adquirit o agreujat problemes relacionats amb la drogodependència i la salut mental, a la qual cosa s’afegeix la crisi econòmica. Aquesta combinació, diuen, fa créixer la delinqüència i l’incivisme.

L’endemà de la concentració, el grup municipal de Vilafranca en Comú ha denunciat la “hipocresia del govern al capdavant d’una pancarta demanant seguretat a un barri com si ells no en fossin corresponsables. Seguretat vol dir un pla de barris ben desenvolupat, dinamització social i cultural, millors serveis i infraestructures, polítiques d’ocupació i d’habitatge o acabar amb la segregació escolar. Seguretat és un Ajuntament que no doni l’esquena als barris a l’hora de planificar les inversions”.

També et pot interessar

Comentaris