La Mancomunitat condemna la crema de residus acumulats i el dany al patrimoni públic

Bosses de brossa acumulades en un carrer de Sant Sadurní.
26/10/2022 - 18:20h

La matinada d’aquest dimecres ha cremat la brossa acumulada a l’àrea tancada en construcció de Sant Pere Molanta

La Mancomunitat Penedès-Garraf ha emès aquest dimecres un comunicat en el què “condemna enèrgicament” la crema de residus acumulats i el dany al patrimoni públic que s’ha produït la passada matinada a l’àrea tancada en construcció al poble de Sant Pere Molanta (Olèrdola).

“A pesar de la vaga que des de fa 19 dies afecta al servei de recollida porta a porta, la Mancomunitat Penedès-Garraf ha seguit amb la construcció de les àrees tancades d’aportació de residus, tal i com està previst en el projecte d’implantació del porta a porta”, diu l’entitat en l’esmentat comunicat.

El vicepresident de l’àrea de Residus, Jordi Bosch, ha remarcat que s’havia arribat a un acord per poder netejar l’àrea aquest dimecres al matí i prosseguir amb les obres per a la seva construcció. Amb tot, segons Bosch, “la Mancomunitat condemna enèrgicament aquest fets i esperem que no tornin a succeir”.

Des de la institució s’insisteix en la necessitat de que l’empresa PreZero i treballadors que realitzen el servei de recollida porta a porta es trobin per arribar un acord i recorda que el passat divendres es va sol·licitar la mediació del Departament de Treball de la Generalitat i, si fos necessari, l’arbitratge entre els parts.

Així les coses, en l’esmentat comunicat, Jordi Bosch lamenta que a hores d’ara encara no s’hagi convocat la reunió i exigeix celeritat al Departament de Treball.

En darrer terme, la Mancomunitat Penedès-Garraf assegura que continua inspeccionant cada dia i repassant el compliment dels serveis mínims i “segueix amb la tramitació de l’expedient sancionador obert pels reiterats incompliments” durant aquesta vaga de la brossa que afecta diversos municipis de l’Alt Penedès.

També et pot interessar

Comentaris