La Mancomunitat multarà l’empresa de la recollida Porta a Porta per incomplir els serveis mínims

(FOTO: ACN)
17/10/2022 - 18:00h

L’ens obre un expedient sancionador a l’adjudicatària del servei, l’empresa PreZero, mentre l’aturada arriba al desè dia i la brossa s’acumula al carrer

La Mancomunitat Penedès-Garraf ha anunciat l’obertura d’un expedient sancionador a PreZero per l’incompliment dels serveis mínims durant la vaga del servei de recollida d’escombraries porta a porta a cinc municipis alt penedesencs.

L’ens no ha detallat públicament a quina sanció s’exposa la companyia, a qui insta a adoptar les mesures necessàries per evitar l’acumulació de residus a Sant Sadurní d’Anoia, Olèrdola, Torrelavit, Sant Pere de Riudebitlles i Sant Quintí de Mediona. També li reclama que arribi a un acord amb els treballadors que permeti desconvocar la vaga, que suma ja deu dies.

Els treballadors persisteixen en exigir una actualització de sous en consonància amb l’IPC.

Respecte l’aclariment que la Mancomunitat va demanar a la Generalitat sobre quins dies s’han de recollir les diferents fraccions de brossa, l’ens lamenta que el Departament de Treball no ha fet cap concreció.

La Generalitat manté que s’ha de garantir la recollida al 100% als centres sanitaris i escoles amb servei de menjador, mentre fixa un 50% per al servei de la resta de la població, sense precisar quin dia s’ha de recollir què.

També et pot interessar

Comentaris