La Policia Local ha imposat enguany 90 sancions en vuit mesos per infraccions amb patinet elèctric

L’Ajuntament impulsa una campanya informativa que implica sanció directa amb multes d’entre els 100 i els 200€

L’augment progressiu de vehicles de mobilitat personal als carrers de Vilafranca i la inseguretat que genera en alguns casos entre la ciutadania ha portat l’Ajuntament a impulsar una nova campanya informativa per controlar i corregir els mals usos que es fan d’aquests vehicles.
El regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Manel Montfort, i l’inspector de la Policia Local, Albert Romero, van aportar dades sobre les denúncies interposades per la conducció irregular d’aquests vehicles, que durant tot el 2021 van ser 159 i enguany, fins el mes d’agost ja en són 90.
Des que es va aprovar la modificació del Reglament General de Circulació i el Reglament General de Vehicles, el gener de 2021, els conductor de patinets elèctrics i similars tenen les mateixes obligacions que la resta de conductors de vehicles. Així, no poden circular més d’un persona per voreres ni zones de vianants a una velocitat superior als 10 km7/h, entre d’altres especificitats recollides en l’ordenança municipal de circulació. Montfort va indicar que es modificarà aquesta ordenança de manera que serà obligatori l’ús del casc i circular per la calçada. La circulació per les voreres es permesa en les de fins a 5 metres sempre que es deixin lliures 3 metres. Albert Romero va explicar que el fet que no estiguin obligats a matricular-se, fa difícil tenir un cens d’aquests vehicles.


La campanya intensiva, que finalitza diumenge, és informativa però també implica sanció directa que segons els casos amb multes entre els 100 i els 200€.
Tot i “el malestar i la preocupació entre la població” que generen aquests vehicles, l’inspector Romero va detallar que en dos anys hi ha hagut una desena d’accidents a les vies urbanes de Vilafranca.

També et pot interessar

Comentaris