Qalidès es dissol després d’haver assolit els objectius pels quals es va crear

Una vinya de la DO Penedès. (Foto: Maria Rosa Ferré).
17/10/2022 - 11:54h

Els 14 cellers associats a l’entitat es comprometen a continuar treballant com un think tank per fer propostes conjuntes a la DO Penedès

Qalidès Terrers del Penedès, l’associació constituïda el 2004 per defensar i promoure els vins del territori, va aprovar divendres en una reunió celebrada a Pacs del Penedè dissoldre l’entitat.

Els representants dels 14 cellers integrants de l’entitat han acordat posar fi a l’activitat de Qalidès, ja que consideren assolits els objectius pels quals es va constituir l’associació ara fa 18 anys. Des de Qalidès han assegurat que “estem convençuts que el plantejament de l’associació ha de transformar-se per adaptar-se a la nova situació”.

“Aquests darrers deu anys, la DO Penedès ha estat molt proactiva i ha donat resposta a algunes de les nostres peticions. Estem convençuts que continuaran fent molt bona feina en la defensa dels vins i del territori i per tant la nostra tasca com a associació ja no és necessària”, han conclòs des de l’entitat.

Qalidès va néixer amb l’objectiu de defensar el caràcter i la qualitat de vins del Penedès, potenciar els vins de terrer, donar a conèixer la llarga tradició vitivinícola de la regió i defensar l’entorn i identitat paisatgística del Penedès. Els elaboradors de Qalidès valoren molt positivament la feina realitzada per l’associació i consideren que “s’ha exercit pressió i actuat com a lobby per millorar moltes coses que s’han aconseguit al llarg de tots aquests anys”.

Feina feta

Entre les fites impulsades per la DO Penedès amb la contribució de Qalidès, destaquen el suport a projectes de petits cellerers, als quals s’ha donat formació; l’elaboració del pla estratègic de la DO Penedès on es recullen moltes demandes dels cellers i viticultors; l’impuls a la sostenibilitat i la viticultura ecològica; la zonificació del Penedès; l’aposta per l’enoturisme i el congrés d’art i paisatge, entre altres.

En l’última assemblea de Qalidès, celebrada el divendres, a més de posar fi a l’associació, es va establir que els cellers que en formaven part continuaran reunint-se amb el compromís de tots els assistents de continuar treballant conjuntament per fer propostes a la DO Penedès. També s’ha acordat destinar el romanent dels comptes de l’associació al Centre d’Estudis del Paisatge Vitivinícola (CEPVI), entitat sense ànim de lucre que organitza el Congrés d’art, paisatge vitivinícola i enoturisme.

També et pot interessar

Comentaris