Torna el Cavatast

La III NIt dels Màgnums va donar divendres 30 de setembre el tret de sortida al Cavatast. (FOTO: AJUNTAMENT)
07/10/2022 - 13:00h

La mostra de caves i gastronomia se celebra des d’aquest divendres fins diumenge al parc Lluís Companys de Sant Sadurní

El Cavatast torna aquest divendres a Sant Sadurní. Diem torna, no perquè s’hagi deixat de fer mai, sinó perquè aquest any la mostra de caves i gastronomia –que s’allargarà fins diumenge– recupera el seu format habitual. Després de dues edicions en què la iniciativa s’ha hagut d’emmotllar a les restriccions imposades per la pandèmia, el Cavatast torna al carrer i ho fa en una nova ubicació.

Fins al 2019 –just abans de la pandèmia– la rambla Generalitat s’havia convertit en l’escenari usual de la fira. Aquest any es farà al parc Lluís Companys, amb l’objectiu que la iniciativa sigui més amable per als visitants. Per fer més relaxada la circulació per la fira, enguany l’Ajuntament de Sant Sadurní ha descartat el format lineal al qual estaven acostumats els que passejaven per la mostra.

Per a aquesta edició –la vint-i-sisena–, la Regidoria de Comerç i Turisme ha optat per organitzar la fira en ‘corners’ que agruparan uns pocs cellers cada un. En total seran més d’una vintena.

També s’han habilitat espais de tast repartits per tot el recinte del Cavatast perquè els que vulguin tastar les referències que s’hi presenten les puguin degustar còmodament. A més, els tastos de cava es podran acompanyar de degustacions gastronòmiques d’una desena d’establiments de restauració (inclosos pastissers, xarcuters i restauradors) que també hi seran presents.

Música i altres activitats

La mostra de caves i gastronomia també es farcirà enguany amb més d’una vintena d’activitats paral·leles, amb la voluntat d’aconseguir que la festa del Cavatast no se celebri només aquest cap de setmana, sinó que s’allargui en el temps. Així, s’han previst tastos, maridatges i altres propostes que no només tindran Sant Sadurní com a escenari, sinó que també es traslladaran a altres nuclis.

La Fassina de Can Guineu serà un dels espais protagonistes del programa d’actes que s’ha teixit al voltant de la mostra de caves i gastronomia, però també ho seran els cellers. L’Ajuntament de Sant Sadurní ja fa temps que busca la complicitat dels elaboradors per ampliar l’oferta del Cavatast, i enguany ho ha assolit.

A les propostes que s’han teixit des de la Regidoria de Comerç i Turisme, s’hi han sumat les de diverses empreses que, com la majoria, celebraran el Cavatast del retrobament. El programa complet d’activitats es pot consultar a través del
web santsadurní.cat.

També et pot interessar

Comentaris