Alfonso González es presenta per Som Poble-ERC com a “alternativa” al govern del Vendrell

Alfonso González, segon per l’esquerra, amb Raquel Sans, Gisela Arbós, Marc Robert i Raül Romeva.
29/09/2022 - 10:29h

L’alcaldable de la coalició d’esquerres va ser presentat aquest dimecres en un acte amb l’exconseller Raül Romeva

La coalició electoral Som Poble-ERC va presentar aquest dimecres al vespre, en un acte públic a la plaça Nova, el candidat a les eleccions a l’Ajuntament del Vendrell per al maig del 2023, Alfonso ‘Sito’ González. Els dos partits van anunciar fa uns dies la intenció de reeditar la candidatura conjunta que van formar el 2019.

L’acte va consistir en una conversa a diverses bandes amb el candidat i va comptar amb la presentació a càrrec de la regidora Gisela Arbós i el també regidor, portaveu del grup municipal actualment i excap de llista, Marc Robert; que tot seguit van donar pas a la conversa de González amb la periodista i diputada per ERC Raquel Sans i l’exconseller d’Afers Exteriors i expres per l’1-O, Raül Romeva.

Alfonso González va explicar que va arribar al barri vendrellenc del Francàs als anys noranta i que es va integrar al poble a través de la colla castellera dels Nens del Vendrell, que va arribar a presidir. Vinculat al món universitari, coneix de fa anys Raül Romeva, que el va tenir de director general durant el seu mandat al govern de la Generalitat.

Pel que fa als motius que l’han portat a intentar ser l’alcalde del Vendrell, Alfonso González va apuntar que no li agrada l’actual situació de “degradació” del Vendrell i que “tot i que les coses són difícils, no cal rendir-se davant d’un govern que ha fet moltes coses de cara a la galeria, però no s’han solucionat”. “Aconseguirem coses que mai haguéssim somiat, com quan amb els Nens vam arribar a ser colla de 9 després d’anys sense ni fer el 3d8”.

Canviar el model de política

Alfonso González va explicar en l’argumentari de la seva candidatura que Som Poble-ERC “volem fer una política per canviar un model que ja ha caducat. Els carrers estan més bruts que mai, no hi ha solució a l’incivisme i problemes d’inseguretat i la gent del govern que no ho ha pogut resoldre no pot continuar”.

“Som Poble-ERC va esdevenir la segona força a l’Ajuntament del Vendrell i ha fet moltes coses per una vila activa, dinàmica, sostenible i de la que sentir-se orgullós”, va dir també González, que va afegir: “Escoltarem la gent per fer el programa electoral, esclar, però també cada vegada que volguem prendre una decisió. No hem de capar la gent i això es canvia resolent els problemes. Convido tothom a sumar-se a la nostra alternativa i estic convençut que d’aquesta manera guanyarem”.

Valors castellers

Atesa la vinculació del candidat i també Raquel Sans, membre de la Colla Joves Xiquets de Valls, i Raül Romeva, de la colla dels Gausacs de Sant Cugat del Vallès, amb el món casteller, es van vincular els valors d’aquesta activitat a la personalitat de l’alcaldable de Som Poble-ERC. Així, es van destacar el valor personal d’optar a l’alcaldia vendrellenca, la força de la gent que ho ha de fer realitat, el seny “imprescindible en política” i l’equilibri.

En la seva intervenció durant l’acte, Raül Romeva va defensar la necessitat de sortir dels despatxos per trepitjar el carrer i “escoltar les persones” per ajudar a resoldre els problemes, i va apuntar que cal treballar per desactivar “l’antipolítica”, que va apuntar que està força present en la societat actual.

Per a l’exconseller d’ERC, “a la vida es pot viure al marge del que passa al teu voltant, tot i que t’afecti; veure-ho, però des del confort dedicar-se a criticar el que fan els altres; i després hi ha persones valentes, com el Sito, que malgrat les dificultats s’impliquen més que no pas critiquen. S’han de reconèixer, agrair i donar suport a aquestes persones”.

També et pot interessar

Comentaris