Som Poble decideix reeditar la coalició electoral al Vendrell

Els sis regidors i regidores de Som Poble-ERC del Vendrell.
22/09/2022 - 19:00h

A les municipals de l’any 2023 tornarà a presentar una candidatura amb ERC

L’Assemblea Oberta de Som Poble al Vendrell, que és el màxim òrgan de decisió d’aquest moviment, va decidir aquest dimecres al vespre tornar a validar la seva coalició electoral tàctica i en clau local amb Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) del Vendrell.

Una coalició que segons han afirmat des de Som Poble “ha de servir com a eina institucional per assolir el govern de la vila, però també com a eina de mobilització de les classes populars del Vendrell”.

En l’Assemblea Oberta es va fer balanç de la feina, tant institucional com a peu de carrer, dels gairebé 8 anys des de la seva fundació fins ara; es va fer una exposició detallada de les diferents problemàtiques que afecten al municipi i es van valorar pros i contres de revalidar la coalició electoral local de cara a les eleccions municipals del 2023.

Mitjançant les diferents veus de les persones presents en l’assemblea, segons s’ha apuntat des de Som Poble, es van escoltar diferents posicionaments per marcar el rumb de la “candidatura rupturista”.

Som Poble es presentarà en coalició electoral juntament amb ERC amb la premissa d’assolir el govern de la capital del Baix Penedès amb “la intenció d’avançar cap a un model més participatiu, més transparent, més democràtic, més sostenible i al servei de les classes populars de la vila; en definitiva, com la força de transformació social que el Vendrell necessita”, s’apunta des del mateix moviment ciutadà.

“El balanç de la tasca del grup municipal de Som Poble- ERC durant aquest mandat és positiu”, assegura, perquè “les propostes i la forma oberta de fer política prefiguren l’alternativa a la manca de projecte de ciutat de l’actual govern municipal”.

Presentació del candidat

De la seva banda, ERC del Vendrell ha emès un comunicat sobre l’acord, també refrendat per l’assemblea local, en el qual afirma que la renovació de l’acord amb Som Poble “es basa en la confiança mútua, la voluntat de consens i la màxima transparència, i preveu que l’acció de govern de la coalició es faci sempre a partir dels valors de la igualtat, solidaritat, participació pública, transparència, control efectiu i deliberació política”.

Està previst presentar el cap de llista, Alfonso González -ja consensuat-, en un acte públic el pròxim dimecres 28 de setembre.

Paralelament, en els pròxims dies les dues formacions constituiran un comité de campanya encarregat de preparar la candidatura, el programa i l’estratègia electoral de cara als comicis de maig de 2023.

“La identificació de les necessitats de la vila i l’elaboració de les propostes es realitzaran a partir d’un procés participatiu obert a la ciutadania, amb l’objectiu de projectar la vila del Vendrell i millorar la qualitat de vida de la
ciutadania”, es diu en l’esmentat comunicat.

També et pot interessar

Comentaris