Torrelavit celebra el final de la verema amb una guerra de raïm

24/09/2022 - 10:22h

Durant la popular batalla, que té lloc en el marc de la festa de la Gotimada, es llancen més de 1.000 quilos de fruita

Si per alguna cosa és conegut el municipi de Bunyol és per la Tomatina. Cada 31 d’agost, els carrers del poble queden tenyits de vermell després de la guerra de tomàquets que enfronta els veïns de la localitat. Al Penedès, des de fa més d’una dècada, també hi ha una fruita que és protagonista d’una lluita entre els que viuen a Torrelavit: el raïm.

Aquesta batalla és una de les activitats més destacades de la Gotimada que diumenge ocuparà els carrers del municipi, amb diferents activitats per celebrar el final de la verema. El programa començarà amb la plantada dels gegants Marçal i Maria, que enguany celebren el seu trenta aniversari.

A les 9 del matí es plantaran al carrer de Cal Campaner, i a les 10 sortiran en desfilada fins a Sant Marçal. Després es farà la presentació de l’Hereu i la Pubilla 2022, que acabarà amb una ballada de lluïment de les colles de gegants que participaran en l’aniversari de la parella torrelavitenca.

A dos quarts d’una del migdia, i recuperant una de les tradicions més arrelades de la comarca, l’hereu i la pubilla participaran en l’aixafada de raïm, i una hora més tard, es farà un dinar popular al pavelló municipal.

A les 5 de la tarda es donarà inici a la guerra de raïm, en la qual els particpants es llançaran més de 1.000 quilos de fruita.

També et pot interessar

Comentaris